2018 október 20 – 21

Elöljáróban megemlítjük, hogy pénteken, 12-én, szüreti mulatságon  vettünk részt. A szüreti mulatságot a Bukarest úti Református Egyház szervezte kedvezményes áron. Díszesen megterített asztalok várták a résztvevőket, az asztalokról  nem hiányoztak  a szőlővel teli tálak, ami emlékeztetett ara, hogy a szüretet ünnepeljük. A jó zene is hozzájárult a mulatság sikeréhez.
 Köszönjük a rendezőknek a példás rendezvényt.
Október 20-án szombaton, vagy vasárnap a túra irányát pénteken határozzuk el az időjárás függvényében. A múlthéten Vargyas környékén, pontosabban a Godra karszt vidék zegzugos, festői szépségű útjain kirándultunk. Részletesebb ismertetés a múltkori túrával kapcsolatba.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon.
A múltkori túrával kapcsolatban.
Vargyason az Unitárius Egyház Templomát látogattuk meg. 
Az elöljáróban ismertettük, hogy Vargyastól nem messze lévő karszt vidéken túráztunk.
Tudomásunkra jutót, hogy a Sugó-patak völgyében egy kis vízesés található. Ezt a vízesést kerestük meg, ami a Lencsés-Sugó völgyében található,  Godra-karszt vidékén.
Tehénfarkő tisztásán meg kellett, hogy keressük a Sugó-patakot, hisz ott ömlik a Hagymás-patakba. Sugó-patakot követve indultunk el, ami felvezet a barlangig, hiszen a barlangból folyik ki. Nagy meglepetésünk volt, mert nem olyannak képzeltük a patakot, amilyennek láttuk. Egy gyönyörű erdőben, kacskaringós mély szurdok-völgyben folyik ez a kis patak. A szurdok völgyében, nagy kövek között folyik és sok helyen látványos kis víz-eséseket lehet látni. A mély szurdok-völgy a Hagymás-pataknál ér véget.  Figyelmeztettek, hogy a szurdok felső részében nagyon sűrű az erdő, nehezen járható. Odáig mentünk.
 A Lencsés-patak Sugó-patakban ömlik, megtaláltuk a két patak összefolyását, a Lencsésben egy csepp víz sem volt a szárasság miatt. A Sugó-barlangot, vagy ahogy még nevezi a Sugó-likat, ami illik nevéhez, mert a bejárata egy kör alakú lik, több út is vezet, mégis nehéz megtalálni a sűrű erdőben. Mi már mentünk el a barlang  közvetlen közelében és nem találtuk meg. Legbíztosabban a patakot követve lehet megtalálni.
A fotó galériában a vargyasi unitárius templomot és Lencsés-völgyét láthassuk.