Monthly Archives: April 2024

2024 április 19 – 26

Túrát a már javasolt napon:  április 26.-án szervezünk az időjárástól függően.  

 
A múlthéten, 12-én pénteken Brassó kedvelt kiránduló helységében a Noa-tó körül sétáltunk, kellemes nyári időben. Sokan sétálgattak, ismerős turistákkal is találkoztunk. 
A tavaszi virágzó fákra figyeltünk. Nagyon szép látványt mutatott a kora tavasszal zöldellő, a tó közelében levő erdők. Az égboltot az állandóan vonuló szép felhőzet diszitettek. Gyenge szél, esőnek nyoma sem volt.
Többször szoktunk ide kirándulni, legközelebb a közelben levő állatkertben fogunk ellátogatni.
Fotó galéria. A Noa-tó:
Kommentár nélkül: 

2024 április 19

 
A következő túrát április 19-én szervezzük. 
 
A múltheti túrával kapcsolatban: A Lempes-hegy
Sokszor jártunk a Lempes-hegy virágos kertjében. Érdemes minden nyári hónapban ide kirándulni, mivel mindig más virágokban gyönyörködhetünk.
Most szeles, de szép napos időben indultunk el. Egy kerülő úton mentük azért, hogy minél több virágos fát láthassunk. Főleg a kivirágzott fákra figyeltünk. Majd vissza kanyarodtunk a szentpéteri útra a sorompónál. Ez a legszebb út, amely a hegyre vezet.
A hegytetőről szép kilátás nyílik a környező hegyekre: Csukás, Nagykő, keresztényhavas, Királykő, Fogarasi-havasok, stb.
Medvével még idáig nem találkoztunk, de a helybeliek az mondják, hogy már megjelent. Viszont a veszélyes kullancs ránk kapaszkodhat. Ez a kistermetű bogár a Lempesen les ránk. Főleg árnyékos, füves helyeken, erdőben.  Viszont lehet védekezni ellene:
– A leghatékonyabb kullancs ellenes Spray-t vigyünk magunkkal. Többször kell használni. 
– Viseljünk sapkát, zárt ruhát stb. 
– Miután hazaértünk vizsgáljuk át testünket.
– Ha kullancsot találunk csipesszel óvatosan húzzuk ki, ha feje beszakad nem kel megijedni, magától kiesik.     
Fotó galéria:

2024 április  12 -19

Túrát legközelebb április 12-én, vagy 19-én szervezünk.
 
 
Nagyszombat. Szép tavaszias idő, virágtúra alkalmas.  
A virágokba tündöklő Brassóban sétálgattunk a tavaszi virágosfákat, virágokban  tündöklő bokrokat kerestük meg. Egy pár virágos fákkal tündöklő utcában is bementük. Mindegyikben találtunk virágos fákat, főleg magnoliát. Majd a park virágosfáiban gyönyörködtünk. Főleg a magnoliát csodáltuk meg, de nem csak mi, sokan fényképezték. Mi is sok fényképet készítettünk, ezekből válogatunk egy párat, amit a fotó galériában láthatunk.          
Fotó galéria: