2018 május 9

Az archív fotókon a Csalhó sziklaszálait láthassuk.
 
 
 Május 9-én, újraszervezzük a nárcisz rezervációban szervezett túrát.  A túra változtatásra azért volt szükség, mert értesültünk, hogy a nárcisz később virágzik. A túra változtatás keretén a Várnicán és a Rétyi-nyírben  voltunk. (Ezekről a túrákról a jövőhéten teszünk említést)  Még egy sétatúrát szerveztünk a Salamon sziklái térségében.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
 
A múltkori túrával kapcsolatban.
 
 A Sípoly-völgye.
Föld-napjára szervezett  flekken  sütést nem a tervezett Kőba-völgyében mentünk, mivel a társaság azt kifogásolta, hogy erre ott nincs lehetőség, ezért a Sípoly-völgyében a sütésre kiépített helységet, ahol asztalok, padok, kiépített tűzhely van, kerestük meg a vízesés közelében. A Sípoly-völgye minden hónapban más arcképet mutat. Főleg a patak mentén figyelhető ez meg.
A Sípoly-völgyében készült felvételek, főleg a patak mentén:
 
A Salamon sziklák.
Ha a Salamon szikláit keressük meg, különös látnivalónk nem lesz, bár a sziklák látványa is szép látványt mutatnak, viszont ha közelebbről szemléljük a szikla falakat, sok érdekességeket láthatunk. A sziklákkal körülvett tisztáson, mindjárt két barlangot láthatunk, viszont a szikla falakban is rejtőzködnek barlang nyílások, de távolabb is nyílik egy érdekes barlang. Ahova meredek ösvény vezet. Az említett két barlangot, sajnos a turisták vécének használják.
Fotók: