2019 január 26 – február 2

 A túrák útvonalait, honlapunk keretén a múltkori túrák  közleményben találjuk meg. 
További részleteket megtudhatunk az ismert telefonszámon. 
 
A múltkori túrával kapcsolatban.
 
Úgy ahogy terveztük, a Rakodó völgyében kirándultunk. A Rakodó és a Vár-völgy. 
Rakodó völgyét a vasút állomásról a legkönnyebben a 32-es busszal lehet elérni.
A völgy felsőrészében, a Vár-völgyében hajdanában egy vár létezéséről szól a rege, ez a vár után nevezték el a völgyet Vár-völgynek. A vár ugyan már nincs meg, de a létezését, igazolja a róla elnevezett völgy. Miután betértünk a Rakodó-völgyében és áthaladtunk a nem rég épült Brassó új, blokk  városán, és elhagytuk az utolsó hatalmas blokk épületet, beérünk a Rakodó gyönyörű völgyében. A völgyet a kék háromszög turista jelzés szeli át. A jelzés a Csiga-hegy és a Cenk közötti úttól indul ki. A Cenk alatti sétányon halad. Érinti a hajdani volt Tompa vendéglőt, ami már rég nem létezik, majd Jepure névre kereszteltek, de ez sem létezik már, lebontották. Helyén egy névtelen, emeletes épület épül, éveken keresztül. A jelzés a völgyön áthalad, majd jobbra  felhág a Róka padhoz. Tovább érinti a Vizes-völgy felső részét, és a Pojánában ér véget. A völgyből, több jelzett és nem jelzett turista utak ágaznak ki:
A sárga keresztel jelzett út, amely a Kis-Krukk és a Nagy-Krukk érintésével, tovább haladva a kék úton a Keresztényhavasra vezet. 
A kék kereszt jelzésen a Nagy-Krukkról a Tömös-völgyében lehet jutni. 
A sárga háromszög jelzésen, a volt Tompa vendéglőtől a Cenkre lehet feljutni.   
Szép szekér út vezet a Cenkre, az utolsó két hatalmas tömbház között egy meredek kimászón lehet feljutni a sorompóval lezárt úthoz. 
A Róka padtól, a Vizes-völgy felső zónájában  szép út vezet a Salamon-kőhöz. Stb.    
A fotó galériában a Rakodó és a Vár-völgyet körülvevő erdőket és a hó képződményeket láthatunk.