2020 december 29, 2021 január 5

A Brassói Turista Egyesület közössége:
KELLEMES KARÁCSONYI
ÜNNEPEKET ÉS
BOLDOG ÚJÉVET KIVÁN !
2020 december 29. Karácsonyi túra, és Óesztendő búcsúsztató a Hétforrásnál.
2021 január 5.         Újév köszöntő. Salamonkő. 
 
 
A múltheti túrával kapcsolatban. Malom-árok.
Közkívánatra, nem a Csipkés-völgyön kirándultunk, hanem a vele párhuzamosan haladó Malom-völgyön. A két völgy között kb. 1 km. a távolság. A Csipkés-völgy ilyenkor nagyon sáros, viszont a Malom-völgyön az út köves a Kénes-forrásig, tovább nagy sár. A két völgyet jól belehet látni.
Türköstől, két turista jelzéssel van ellátva az út.  Kék sáv és sárga háromszög. Mindkét jelzés levezett a Garcsin-völgyében, a sorompó közelében.  A kék sáv jelzés a patakon átkelve, a Százforintos bércen keresztül a Csuklyon-csúcsra 1275 m. vezet. Ezen az úton jártak a hajdani Encián turistái az általuk épített kis kunyhóban. A kunyhót többször feltörték, felgyújtották, betonozott alapja még látható.
A sárga háromszög jelzés a Garcsin-völgyet követve, majd a völgyet elhagyva, meredek hegyoldalon  a Puskás-tetőre ér ki. 1620 m. 
Mi a Kénes-forrás közelében lévő panzió teraszán ebédeltünk meg. A környező hegyeket mindenfelé köd koronázta. Szép kilátás nyílik a teraszról a környező hegy-gerincekre, Puskás-tetőre, ahova erdei út vezet a panziótól.
Fotó galéria: