2022 március 26 

 
Elöljáróban, március 15-én az 1849-es szabadsárharc  hőseire emlékezünk. 
Brassóhoz legközelebb a szabadságharc az Alsótömösi-szorosban a Magyarvárnál ütköztek meg az orosz csapatokkal. 1849 június 20-dián. Szabó Nándor alezredes vezetésével. A csata, Brassóban a Fellegvárnál folytatódott amit egy emléktábla bizonyít.
Részletes leírást Orbán Balázs írásában találunk. 
Az eltelt évek során, március 15-én, Székelyföldön sokfelé a szabadságharcról emlékeztek meg. Ezekből a megemlékezésekből láthatunk egy párat.
Fotó galéria:
 
 
Túra.
Túrát legközelebb a hónap végén szervezünk. 
A túra irányát közösen határozzuk el az időjárás függvényében. Javasolt túr a többször elhalasztott Lempes. 
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon.
A múltkori túrával kapcsolatban. Rakodó-völgy.
március 9-ére halasztott lempesi túrát a közbejött, tovább tartó nagy havazások miatt nem tartottuk meg. Nem a hegyet akartuk látni, mivel ott már sokszor jártuk, hanem a kora tavaszi virágokat.
Borús időben a Rakodó-völgyében  indultunk el, a volt Tomba fogadó felé. (Magyarul ezt a kis vendégfogadót Jépurának nevezték. Lehetett kávézni, sörözni. Ez már mint a múlté. Ezen a helyen most egy nem látványos, névtelen épületet lehet látni. A helységben, kutyák, macskák és kapirgáló majorságok, de padok és asztalok is vannak az ide látógató turistáknak. Egy bővízű forrás is van a közelben.
A fákon látható kék háromszög turista jelzésen, a völgyön keresztül majd a kimászva a Rokapad  környékére a Pojánában lehet feljutni. Nagyon szép az út és nem nehéz, de vigyázat! medvékkel találkozhatunk!  
Rövid idő múlva, nagy köd ereszkedett le és sűrűn kezdett havazni. A nagy hóban, úgy néztünk ki, mintha  hóemberek lennénk.  Az utat nem folytattuk, majd máskor.