Monthly Archives: January 2017

2017 február 3

Február 3-án, pénteken, Balázs  napján, az 1058 m. magas Hegyes-hegyre kirándulunk. Mivel még mindig tart a tél és a nagy hidegek, igaz, hogy a hétvégére felmelegedést jósolnak a meteorológusok. A  400 m. színt különbséget nagy hóban kell megtenni. Ha a nagy hóban, ami eléri a 60-70 cm. nincs ösvény vágva, akkor a túrát elhalasszuk.
További részletek és bejelentkezés a 0368/418 901 telefonszámon.
Túravezető: Piszár Károly.
A januári túrákkal kapcsolatban.
Januárban minden hétvégén a nagy hidegek ellenére kimozdultunk és élveztük a téli friss levegőt.
Főleg séta túrákat szerveztünk: Sipoly, Kőba völgyében, majd a Honterus  forrásáig kirándultunk, az utolsó legszebb túránk és a legnagyobb hidegben a  Fővény völgyében gyönyörködtünk és  élveztük a csodálatos téli természetet. A nagy hó  és az állandó fényképezés miatt csak  lassan haladtunk, a túra 5 órát vett igényben.    Kis csapattal túráztunk, majdnem mindenki fényképezett, olyan fényképező csapatunk van.
A túrák során több mint 100 felvételt készítettünk, ezekből válogatunk és töltünk fel egy párat:

2017 január 14

A múlthéten a nagy hideg és nagy havazás ellenére egy páran  kimenjenek a Sipoly völgyében. A hó kb. 60 cm. Szerencséjük volt, mert egy terepjáró felment az úton és a nagy hóban utat vágott. A vízesésig mentek fől, a nagy hó mindent betemetett, A vízesésnek a nyoma sem látszott.
Szombaton a javasolt túrától eltérően csak egy kisebb sétatórát szervezünk a Honterus forrása környékén.
További részletek és bejelentkezés a 0368/418 901 telefonszámon.

2017 január 7 – 14 – 21 – 28

A januári hónapban a következő túrákat szervezzük:
Január 7-én, elöljáróban a Victoria Sport Club “ENCIÁN” turista egyesületről emlékezünk meg, megalakulásának 86-ik évfordulójának az alkalmából.
A harmincas években alapította meg Tomcsányi Béla 1931 január 7-én. Ne felejtsük el ezt a egyesületet, hiszen a brassói magyar turistáknak egy emléke. A harmincas években az ENCIÁN  a Brassói Turista Egyesülettel, a szász Erdélyi Kárpát Egyesülettel együtt működött.
Január 7-én, ENCIÁN túrát szervezünk a Sipoly völgyében.
Január 14-én, az erdői úton kirándulunk a Pojánában.
Január 21-én, a Lempesre kirándulunk.
Január 28-án, a Bolnokra kirándulunk.
A túra változtatás jogát fenntartjuk.
További részletek és bejelentkezés a 0368/901 418 telefonszámon.

Az év végén a Salamonkőnél búcsúztattuk az ÓESZTENDŐT, ugyancsak a Salamonkőnél köszöntöttük az ÚJESZTENDŐT.
A behavazott Salamonkő.

Az ónos vagy ólmos eső, ami tulajdonképen nem más mint téli eső, miután a megfagyott talajra vagy növényzetre esik azonnal megfagy. Az útra fagyott eső miatt a téli gumi úgy csúszik mint a korcsolya, a növényzetet érdekes módon bevonja.