2016 november 12 vagy 13

November 12-én, Renáta, vagy 13-án, Szilvia napján tekintetben véve az esős időjárást, kisebb túrát szervezünk, sétatúrát a Brassó környéki közeli  kedvelt kiránduló magaslatokra. A túra útvonalát véglegesen pénteken döntjük el. Az is valószínű, hogy pénteken is lesz túra.
További részletek és bejelentkezés a BTE titkárnőjénél a 0368/418 901 telefonszámon.
Túravezető : Brummer Klára.
Borus esős időjárás esetén túrát elhalasszuk.
A múltheti túrával kapcsolatba.
 
 
Végre eljött egy olyan szombat, amelyen egy magashegyi túrát lehetett szervezni.
Szombaton reggel mínusz 3 C fok, derült idő, sehol egy felhő. Tudtuk, hogy fent a Keresztényhavason  lehavazott, bizony 10-20 cm-es hó várt ránk, és csúszós jeges út.
A Pojána és a Keresztényhavas csúcsa között a szintkülönbség 800 m. Téli időben ez legalább
4-5 órát vett volna igényben, ezért igényben vettük a telekabint.  Hó a Rujától kezdődően volt.
Fent a gerincen a csúcs alatt a kilátás gyönyörű volt, kár, hogy Dél felől erősen szembe sütött a Nap, ami a fényképezést megnehezítette. A zoomos képek egy kissé elmosódtak.
A körkép balról – jobbra : messze a távolban a Csukás, tovább a Vajdahavas, majd Báj-hegység hosszú behavazott gerincét láthattuk, előttünk a Nagykhavas tündökölt a vakító fényben, továbbá a Bucsecs hatalmas tömbjét már tisztábban láttuk, az Omu csúcs szikláját is lehetett látni, tovább a behavazott Királykő már tisztán látszott, messze tőle a Fogarasi havasok csillogtak fehéren. Észak felé csak homályt lehetett látni. Élményes szép kirándulás volt. A Salam-kőhöz mentünk le a szép őszi erdőben. A napokban, a Salamonkő közelében, az Ördögvölgy bejáratánál két amerikait medvetámadás érte. Az egyiket a jobb karján a medve megharapta, kórházba került. Medve veszélyt írtak ki a térségre,  medvével nem találkoztunk. Medve veszélyre – támadásra  korán reggel és késő délután  lehet számítani, persze ez nem egy 100%-kos szabály. Úgy 10 éve egy turista társunkat széttépet egy medve gombászás közben. A Cenken volt már sok medvetámadás főleg korán reggel !
Fotó galéria: