2017 április 29

Elöljáróban megemlékezünk báró lengyelfalvi  Orbán Balázs író, néprajzi gyűjtő stb.  a Székelyföld leírása, a legnagyobb székelyről  elhunytának a 127-ik évfordulójának az alkalmából, 1890 április 19.  

 
 
Az április 13-ára vagy 14-ére halasztott kikerics virágtúrát a jó idő ellenére, nem szerveztük újra, mert nem illik nagyhéten, húsvétkor túrát szervezni. ilyenkor a jó érzelmű turisták a húsvétra készülődnek. 
Április 23-án, vasárnap Béla napján az időjárás figyelembevételével a túrát pénteken határozzuk el. A váratlanul beköszöntöt tavaszi tél miatt valószínű, hogy nem lesz túrázni való időjárás.  Mivel kikerics vagy boroszlán túránk elmart a BTE fotó gyűjteményéből  feltöltünk egy pár kikerics fotót.  
Április 29-én, előreláthatólag a Sólyom-kőre kirándulunk a Persányi-hegyekben. (Ne tévesszük össze a Tusnádfürdő feletti Sólyom-kővel).
Nem lehet tudni előre, hogy milyen idő lesz a hónap végén, ezért a részletekre még visszatérünk. Túra változtatásra is sor kerülhet.
További részletek és bejelentkezés a 0368/418 901 telefonszámon.
A húsvéti túrával kapcsolatban, 19-án szerdán szerveztünk meg.
Úgy határoztuk, hogy akármilyen legyen az időjárás a túrát nem halasszuk el. Szerdán reggel, egy kissé felhős idő, erős szél. Az Olt partján menetelve, azt tapasztaltuk, hogy nem a megszokott  nyugati szél fúj, hanem keleti. Ezt az erős szélvihart biztosan az oroszok küldték. Az erős szél hatására érdekes felhők úszkáltak az égen, állandóan volt kék ég, esőtől nem kellett tartani. A Veczer hegy alatt majdnem szélcsend uralkodott, úgyhogy nyugodtan megsüthettük a húsvéti flekkent. A locsolkodás is lezajlott. Fent a hegyen  orkán erejű szél tombolt, ezért a virágokhoz nem másztunk ki, meg elégettünk azzal amit az Olt partján láttunk. A nagy szél ellenére, kellemes kirándulásban volt részünk, arra viszont másnap nem számítottunk, hogy tavaszi télre ébredünk.
Fotó galéria a kirándulásról.