2017 július 1

A hét végén újraszervezzük valamelyik túrát, amit az esős időjárás miatt halasztottunk el.  A túrát július 1-én, szombaton, Tihamér, Annamária  napján szervezzük meg. Ha esősre fordul az idő, akkor a túrát tovább halasszuk, vasárnapra vagy hétfőre.
Azt, hogy melyik túrát szervezzük meg, azt pénteken döntjük el.
További részletek és bejelentkezés a 0368/418 901 telefonszámon.
A múltkori túrával kapcsolatban.
Jó időben volt részünk. A Rákosi-Tepőre az utat elég könnyen találtuk meg. Csak az északi oldaláról lehet feljutni biztonságosan. El kell jutni egy öt törzsből álló fához, amelyen egy piros erdészeti jel van, mindjárt mellette lehet látni az ösvényt, amely a csúcsig jól követhető. Több helyen a magas növényzetben nem látható az ösvény, de a bal oldalt levő szikláktól már jól követhető. Miután elhagytuk a kőbányát vagy tizenkét nagy termetű  kutya támadott ránk. Az ultrahang szirénával, na meg a pásztor segítségével úgy megszelídültek, hogy lefeküdtek a földre és várták a simogatást amire nagy kedvünk nem volt.
A csúcs nagyon veszélyes, mindenfelé szakadékok és sziklák vannak, amelyen kőrózsák gyönyörködtetik magukat. Lentről nem látszik, hogy a hegyoldalon színes virágok pompáznak. a kilátás gyönyörű, szép rálátás van a Hollókőre, a szemben sütő Nap miatt, az Ürmősi-Tepő barlangjai nem látszódtak. Alsórákos temploma messziről integetett felénk. Elénk tárult a Persányi hegység nagy kiterjedésű erdővel borított hegyei.
Fotó galéria: