2017 szeptember 23

Mivel a múlthéten a Codreanu busz társaság átvert, azt közölték, hogy az azugai busz vasárnap közlekedik, és nem közlekedett, túrát változtattunk és a Bolnokra kirándultunk.
A hétvégén újraszervezzük a Bányabérc túrát. 
További részletek és bejelentkezés a 0368/418 901 telefonszámon.
A múltheti túrákkal kapcsolatban.
 
 
Szombaton részt vettünk a CSERNÁTONI  BURROGTATÓN. 
Nagyon sokan voltak kíváncsiak erre a különleges rendezvényre, nem tudunk arról, hogy valahol még rendeztek volna erre hasonló rendezvényt. Gyerekek, mindenféle korosztályúak többen voltak 300-nál. At érdeklődés nagy figyelemmel folyt le. A rendezők, gondoskodtak, hogy legyen amit egyenek, igyanak az érdeklődök. Sok finomságok között lehetett válogatni, ugyanezt mondhatjuk el az italokról is.
A gépek indítása 10 órakor kezdődött. Öreg veterán vaskerekű traktorok, meghajtó nagy lendkerekű robbanó motoros gépek, már rég elfelejtett favágó gépek, gőzgépek, amit cséplőgépek meghajtására használtak. Egy cséplőgépet is működésben hoztak, amit egy hajdani traktorral hajtottak meg. Mindenki szeme látára elkezdték csépelni az előkészített csévében kötött búza kalászokat. A cséplőgép perfektül működött, a zsákokban felfogott tiszta búzából mindenki kapott egy marékkal emlékben.
Délután három órakor a traktorok kivonultak tiszteletkörre a falu központjába. Ezzel még nem ért véget a rendezvény. Székely tánc bemutatás kezdődött, kicsik-nagyok is beléphettek a táncba.
A vendégeket, esti vacsorára hívták meg.
Több mint 200 fényképet készítettünk, ezekből töltöttünk fel egy párat. 
 
 
A Bolnok.
Bolnokon már rég nem jártunk. Az a jelszavunk, hogy a megtett utat mindig hagy el a meg nem tett útért. Sokszor voltunk a Bolnokon. A mostani bolnoki úton a Bolnok egy virágos kertel várt. A hegy oldalak tele voltak őszi kikerics-el, gyönyörű látvány volt, hát még a kilátás a Nagykőre, a Bucsecsra, Keresztényhavasra, Cenkre, Brassóra, a távoli hegyekre. De inkább beszéljenek a képek.
Fotó galéria: