2018 február 2 vagy 4

A január 19-ére és 27-ére szervezett túrák tovább halasztódnak, egyrészt a nagy havazás miatt, másrészt a tagok farsangi mulatságon vettek részt. 
Legközelebb február 2-án, vagy 4-én szervezünk túrát. 
További részleteket az ismert telefonszámon tudhatjuk meg.  
Korábbi felvételek. A Nagykőhavas környéke. 

 
 Január 31. Ezen a napon egy kedves volt túratársunkra emlékezünk, Szentner Józsefre  születésének a 104-ik évfordulójára. 1914 január 31. 
Szentner József, akit mindenki úgy nevezett, a mi Szepi bácsink.  Tisztelet megadó, jó indulatú  ember volt. Sokan vehetnének róla példát.  A sízés szerelmese. Főleg a Keresztény-havas sí pályáin szeretett síelni. Mivel a síelés mellett a természetet is nagyon szerette, nyáron a hegyeket járta. Brassóban az 1991-ben alakult EKE, Erdélyi Kárpát Egyesületbe,  1995 április 22-én iratkozott be. Nagy lelkesedéssel vett részt a túrákon, és sokszor vezette a túrákat. Az egyesület igazi támogatója volt, barátságos, kedves volt mindenkihez.   Miután  Jezsek Kálmán EKE elnök elhunyt, Szotyory Gy. lett az EKE elnöke. A legközelebbi EKE közgyűlésen Szotyory Gy. tiszteletbeli elnöknek javasolta Szentner Józsefet, a közgyűlés elfogadta, megszavazta. Továbbá az elnök bejelentette,hogy lemond az EKE elnöki tisztségéről, mivel a kirándulásokon állandó vitatkozások voltak,  Soós Gábort javasolta EKE elnöknek. A közgyűlés megszavazta Soós Gábort a brassói EKE elnökének. A négyfalusi EKE ebben a peridusban jelentette be, hogy a Nagylőhavason turista házat akar építeni. Kérték, hogy akik tehetik segítsenek.   A brassói EKE megkezdi a munka túrákat, amely főleg építkezési kellékek felhordásából állt. Szepi bácsi idős kora ellenére kivette a részét a munka túrákon,  fáradságot nem ismerve a hátán hordta fel a deszkákat, cementet stb.  Sok turisták messziről szemlélték a tevékenységeket, de segítség nem volt részükről. 
2005-ben Soós Gábor váratlanul lemondott a brassóiEKE elnökségről. Senki nem akarta vállalni a brassói EKE elnökségét. Szotyory Gy. belátta, hogy baj van, az EKE megmentése  érdekében, hogy ne záródjon be, másodszor is  elvállalta  a brassói EKE elnökségét.  A rossz viszonyok viszont tovább folytatottak. 
Nyugodj békében Szepi bácsi, amíg mi élünk, emlékedet a szívünkbe zárjuk.