2018 december 15, 27, 2019 január 2

Elöljáróban Erzsébet “Sisi” magyar királynéra, Ausztria császárné születésének 181-edik évfordulójára emlékezünk, 1837 december 24. 
Nemcsak Magyarországon, hanem Erdély szerte is számtalan megemlékezéssel találkozhatunk. Azok az “Erzsébet” parkok, különböző fa ültetvények,  mind az ő nevéhez fűződnek, de szobrokkal is találkozhatunk.      
2018 December.
15-én, szombaton a Kőba-völgyében a Pozsár-bérc környékére kirándulunk.
27-én, karácsonyi túránk keretén búcsúzunk az Ó-esztendőtől a Salamonkőnél. 
2019 január 
2-án, szerdán,  pezsgő koccintással az  Újévet köszöntjük a Salamonkőnél.  Ez már hagyományunk.
További részletek és bejelentkezés az  ismert telefonszámon. Várjuk tagjainkat. 
A múltkori Mikulás II. túrával kapcsolatban.
Mivel egy hétfői napon szerveztük a túrát, kevesen vettek részt, még a megszokott túratársaink-se jöttek el. A Mikulás viszont jött, annak ellenére,hogy nem volt hó.  Viszont egy nagyon barátságos, nagy termetű faj kutya csatlakozott a túránkhoz. A borús, szép időben, egy csepp hó sem volt, mindezek ellenére szép kilátás volt a Nagykőhavas sziklái felé, a havas Bolnok is szép látványt nyújtott.
Azért szerveztük a Mikulás túrát hétfőn, mert a Csiporkára kirándultunk, a szándékunk az volt, hogy valamelyik kunyhóban telepedjünk le és senkit se zavarjunk, igaz nálunk nem szokás a hangoskodás. A turista regula szerint, a “kirándulásokon ne a turisták énekeljenek, hanem a madarak éneklését hallgassák.”    Senki emberfiával az út folyamán nem találkoztunk. A Mikulás flekkent a meglévő tűzhelyen megsütöttük, a vendég kutyánk is jó ízűen rágcsálta a csontokat.
Fotó galériában a Nagykőhavas szikláit – hegyeit láthatjuk: