2019 július 24 – 27

Július 24-én, szerdán a Dobromir-tetőn kirándultunk, Kálmán túravezetővel.   
A következő túránkat a hétvégén szervezzük, szombaton vagy vasárnap. A túra irányát pénteken határozzuk el az időjárás figyelembe vételével.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
 
 
A múltheti túrával kapcsolatban. Vidonbák. 
A múlthétvégén a tagjaink különböző ünnepeken vettek részt, ezért egy kisebb honismereti túrát szerveztünk, a Brassótól nem messze lévő, a szászok által alapított kis városba, Vidonbákba, románul Gimbav. 
Évek múltával,  már többször jártunk Feketehalom felé. Vidonbákon, áthaladva bal felé figyelve mindig megfigyeltünk egy templom tornyot.  Azt tudtuk, hogy egy szász erődtemplom tornya az.
Vidonbákra, a nagy-állomásról induló fogarasi busszal lehet eljutni. A város címerében szintén a három rózsa látható. Az 1300-ban épült   szász evangélikus erődtemplom a fő úttól nincs messze. Rövidesen a templom bejárata előtt álltunk, de sajnos be volt zárva. A belépő 4 lej, a templomban koncerteket is szerveznek. Azt tartják, hogy a belseje szebb mint a fekete templomé. A templomot körül jártuk, környezetében virágos parkok vannak. A templomot hajdanában vizes árok vette körül.
Dél felé szép kilátás van a Keresztényhavasra. A hegy felé nézve egy csillogást lehet látni, ez nem más mint a 2009-ben felszentelt ortodox templom, amelynek kupoláit orosz arannyal vonták be.   A templomot közelről is megnéztük, egy gyönyörű, remek alkotás.
Vidonbáktól kb. 5 km-re Keresztényfalvára lehet eljutni, ahol szintén egy erődtemplom található, amit Orbán Balázs részletesen leírt.
A fotó galériában az erőd templomot és a ortodox templomot láthassuk.