2019 augusztus 3 vagy 4

Mivel beköszöntött a szabadságok ideje, a következő túrajelentés augusztus 15-dike után töltsük fel a honlapunkra. 

Úgy-ahogy már közöltük a hétvégi túra irányát szombaton, vagy vasárnap szervezzük meg. Várjuk a javaslatokat. Szintén, valószínű, hogy egy hegyi túrát fogunk szervezni.
Dobromir-tetői túrát egy következő időpontban tesszük közzé.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
A múltkori túrával kapcsolatban : Busteni – Zamora magaslat, 740 m. színt-különbség. 
A Báj-hegységre szervezendő túrát, nem siettük el, megvártuk a kedvező időjárást. Busteni-ből kora reggel, derült szép időben, ami egész nap kitartott,  a piros kereszt jelzésen indultunk el a Báj-hegység, Zamora csúcs, pontosabban magaslatára, 1620  m. Érdekességből megjegyezzük, hogy a Brassói turista Egyesület ügyvédjét szintén Zamorának hívják.
A Cantacuzino kastélyt elhagyva, az erdei  úton a következő 4 km. az út elágazáság, az út mindkét oldalán valóságos vadvirágos virágok sorozata volt látható. Az út elágazástól a Zámora tisztásig az utat szép erdőn keresztül tettük meg két óra alatt. Gyalog turistákkal nem találkoztunk, itt a turisták terepjáróval járnak a leégett Canton Silvic ház helyében épített emeletes turistaházhoz, amelyet közvetlenül a csúcs alatt építették fel gyönyörű környezetben, ahonnét szép kilátás nyílik a Bucsecs hegység sziklatömb sorozatára. A jelzett turista jelzés a Kis-Báj hegység csúcsára vezet, 1826 m. Tovább a jelzés levezett a Doftána völgyében. Az 1908 m. Nagy-Báj csúcsa a hegy főgerincén kb. egy órára érhető el.
Évekkel ezelőtt, ennek a nagy kiterjedésű  hegységnek nagy részét bejártuk, a legszebb  túráink voltak  : Urechea, ahol a kis havasi tó-van a Cazacu csúcs alatt, a Zamorán többször is jártunk, Nagy-Báj csúcs, amely közelében egy érdekes lüktető forrás van, az alpesi nárcisz a Rósz-völgyében stb.  A fárasztó, de gyönyörű utunktól Poiana Tapului-nál vettünk búcsút.
Azugából kabinos felvonóval is elérhető a hegység.
A fotó galériában  a Bucsecs hegység sziklás hegy-csúcsait láthassuk ilyenkor nyáron,   a Báj-hegység kopár hegy-magaslatait, kilátást a Zamora csúcsról a Bucsecs felé, a hegység permére épített turista szállót, virágokat, stb.