2019 november 22

A múlthét végére tervezett túrát, ( november 9)  nem szerveztük meg, elhalasztottuk a jövőhétre.
Pénteken, 22-én, a Kárpátok deltájában kirándulunk. Állítólag ott kétszáz madárfajta fészkel. Persze, hogy ebből nem fogunk semmit látni, de a tó valószínű, hogy szép látványt mutat.
Vasárnap szervezzük meg az elmaradt honismereti túrát. A túra részleteit pénteken határozzuk el.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon.
 
A múltheti túrával kapcsolatban. A Lempes hegy.
A hétvégén, Szinájában akartuk szervezni a honismereti túrát, de mivel a vonatunknak egy órai késése volt, a túrát lemondtuk és a Lempes-hegyre kirándultunk.
Szép őszi időjárásban volt részünk. Meglepően sokan, főleg gyerekes kirándulókkal találkoztunk. Szentpéteren, az 1820-ban épült szász vár-templomot is jobban megfigyeltük. A templom elég rossz állapotban van, főleg az alsó része. A várfalak kiterjednek a templom mögé. A szászok a kommunista korszakban kivándoroltak. Magyarország hazát adott nekik, minden joguk megvolt és mégis magyar ellenesek voltak, a bekövetkező román kommunista korszakot nem tudták elviselni, ezért kivándoroltak. Nagyon kevesen még léteznek a szász településeken.
Lempes-hegy, ilyenkor késő, nyárias ősszel is szép látványt mutat. Ezelőtt két évvel, nagy hideg és hóval borítottak voltak az erdők. Fújt a szél. A nagy csendben lehetett hallani a még lehulló levelek lágy neszét. Az erdő felkészült a hosszú  téli alvásra.  A lombokat lehullató erdő, így kopáron is szép látványt mutat, amit a közölt képek is igazolnak.
Fotó galéria: