2021 január 28

img_6800

A következő héten csütörtökön kirándulunk, Károly napján. A BTE törvényes alelnökét, Piszár Károlyt  köszöntjük névnapja alkalmából.

Kedves Károly, ISTEN ÉLTESSEN NÉVNAPD ALKALMÁBÓL, hogy még sokáig lehessél az egyesület alelnöke és túra vezetője.
A túrával kapcsolatban: További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
 
 
 
 
A múltheti túrával kapcsolatban. Chisatoare vízesések, 900 m. magaságban. 
Brassóból indultunk, mínusz 7 Celziusz fok. Nagy köd, az útszéli fákon szép, látványos  zuzmók díszelegtek. Rozsnyót elérve a zuzmók eltűntek a fákról, nagy meglepetés volt az, hogy  napsütéses meleg időben  folytattuk tovább utunkat. A vízesésnél is szokatlanul  meleg idő volt.
A vízesések két helyen díszelegnek, közvetlenül a modernizált út mentén, a Gradistei szoros bejáratától kb. 1 km-re, 900 m. magaságban a Turcu patak mentén (Cheia szoros). 
Ez a szokatlan formájú vízesések sorozata egy ritka természeti látványosság. Két vízesés van, kb. 150 m. re egymástól. A kimagasló két hegyoldalból több forrás tőr elő, amely vízesés formájában folyik le. Ezek a vízesések sorozata nyáron is látványosak, amiről meggyőződhetünk a közölt képen. Télen viszont, csodálatosak.
Visszafelé.  A  8 km. -es utat gyalog tettük meg a gyönyörű szorosban. Miután kiértünk a szorosból, az út  mindkét oldalán, látványos dombok  alatt a panziók, fogadók sora volt látható. Egy látványos román templom közelében is elhaladtunk.  Az úton a bukaresti és a Bukarest kőrnyéki autók közlekedtek egymást érve, felfelé és lefelé.
Fotó galéria: