2021 február 28 

Február 28-án, a hónap utolsó napján, tél búcsúztató és hóvirág köszöntő túra keretén a Kőba-völgyében kirándulunk.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 

 
A múltkori túra keretén, Predeál – Clabucet hegység.
Ahogy már említettük az elhalasztott túrát 24 én, szerdán szerveztük meg.
Reggel Predeál, télies idő. Nem csoda, hiszen az ország legmagasabban fekvő városa, 1100 m. Nagy ködben értünk fel a libegővel a Clabucet hegyre. 1456 m.  Télen drágább a jegy, 30 lej Egy negyed óra múlva a köd elvonult, kisütőt a Nap és kellemes meleg idő vette kezdetét. Gyönyörű kilátás bontakozott ki a Bucsecs-hegység felé. Tulajdonképpen azért jöttük, mert a behavazott Bucsecs-hegységet akartuk látni. Persze a környéken más havasok is tündököltek. Megjegyezzük azt, hogy Királykő mindig látható, bárhol legyünk.
Járvány ide, vírus oda, hétköznap, rengeteg turista. A sí pályákat elárasztották a síelők, de szépszámmal jöttek fel sétáló turisták is. Sok kiskorú. A vendégfogadók teraszai a turistákkal tömve. Cirkáltak a rendőr autók, de senkibe-sem kötöttek belé.
De, térjünk vissza, hogy tulajdonképpen mit láttunk. Szemben velünk a Malom-csúcsok hegyes sziklái. Balra a Costila csúcs, amelyen a TV tornya látható, továbbá a Caraiman csúcs a keresztel. Jobbra a Bucsoiu. 
Ha a Malom-csúcs-tol a gerincet követjük felfelé, a hegy tetején, halványan az Omu-csúcsot  láthatjuk. Ami nem más, mint az 1000 éves hajdani határ, ami pontosan Predeál felé húzódott. Innét nem mesze van egy határkő, ami bizonyíték. Ellenkező irányban, a látható Királykő felé tartott a határ.
Predeálon a vasúti állomáson egy látványos ortodox templomot láttunk. A sok vagonból álló nemzetközi vonat, tömve volt turistákkal.
Fotó galéria: