2021 március  20

 
Március 15. Az 1848-49.  hőseire emlékezünk.   Mivel súlyos járvány helyzet van, a hivatalos ünnepségek elmaradnak. Ezért egy  megfelelő napon, kis részvevőkkel látogatunk  el a Tömös-völgyében, vagy a Kökös határában lévő  hősök obeliszkjéhez, ahol koszorúzással és fejhajtással emlékezünk  a hősökre.        
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon-
 
A múltkori túrával kapcsolatban. Spirlea-völgy. Március 12. 
Ebben a völgyben már többször jártunk. Spirlea kunyhó, Deubel-üregek, Pásztor-csúcs, Királykő válla, Ördög-malma – barlang, stb. Éveken keresztül tavasszal – márciusban tavaszi virág-túrára.
Álltalában, ez a völgy márciusban már hómentes szokott lenni, ahol már megjelennek a kora tavaszi virágok. Nagy meglepetésünkre, most nem ez történt a völgyben tombolt a tél. Mindenfelé hó. A virágokat 5 centis hó tüntette el. Mivel tudtuk, hogy hol találhatók a virágok, egy párat kifettünk a hó alól. Az ellágyult hóvirágok még így is látványosak voltak. A fotó galériában egy párat láthatunk.
A behavazott, télies időjárás ellenére, kellemes, sétára alkalmas időben volt részünk. Kevés turistával találkoztunk. A panziók mindenfelé zárva.
Éveken keresztül többször látogattunk el, márciusban ebben a völgyben. Egy előbbi év, szintén március 12-én készített fényképekből láthatunk egy párat a fotó galéria II.-ben.
Fotó galéria I : 
Fotó galéria II, előbbi március 12: