2021 augusztus 27

Pénteken, Szászhermán térségében kirándulunk. Főleg az Olt menti  tavak között sétálgatunk. Szép kilátás nyílik a Baróti-hegység előhegyei felé, pl. a Csókás-Veczer-re. 
Szép, ösvény, út vezet föl innét a csúcsra, ahol a Tatárvár állott,  sáncai  még láthatók. 
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon.
 
  
 
A múltheti túrákkal kapcsolatban: Moecsi-szoros és az onnét kitérő Grătiștei-szoros. 
Alsómoécsot elhagyva a Cheia ( Szoros ) nevű település hidjánál jobbra térve beérünk a Grădiștei-szorosban. Jobb oldalt szép magas sziklák láthatók. Bal oldal a szoros patak mentén zuhatagok, kis vízesések sorakoznak. Az elején enyhén emelkedő, modernizált út mentén, amely 5 km. megtétele után kiér a Grădiștei tetőre a Fundáta közelében, ahol a múltkor voltunk. Az út mentén, mindkét oldalán virágok sokasága láthatók.
Fotó galéria: A Grădiștei-szoros.
Egyik szorosból ki, a másikba be. A másik szoros az említett, Cheia. Ez a szoros Felsőmoécsig húzódig. E szép szorosban, panziók, hotelek sorakoznak. Mielőtt felérnénk Felsőmoécsra, az út jobb oldalán menet irányban egy érdekes, látványos kimagasló hegyoldalt figyelhetünk meg. Nem is egyet, hármat !  A hegy oldalából források törnek elő, majd vízesés formájában hullnak alá. Egy gyönyörű, ritka látvány. A látványosságot fokozza, hogy előtte folydogál a szoros elég bővízű pataka. Többször jártunk már itt, megfigyeltük, hogy mindig másként mutatkozik a forrásos hegyoldal. Télen is érdemes ide eljönni, mert szép látványban lesz részünk.   Románul érdekes neve van:   Cascada Chisatoare.   Ehhez hasonló vízesést Marosfőn láttunk.          
Fotó galéria: