2021 december 18

A következő túrát a hétvégén szervezzük meg az időjárás függvényét figyelembe véve, véglegesen pénteken határozunk.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon.
Mikulás túrával kapcsolatban. A túrát, nem Mikulás napján szerveztük, hogy ne zavarjuk a családokat. Szerdán akartuk megszervezni, de az esős időjárás miatt szombatra halasztottuk.  Szombaton jött a Mikulás a Malom-árok völgyében. Ezt a völgyet Simakő völgyének is nevezik. Piatra Neteda. A völgy kék sáv jelzéssel van ellátva. A jelzés  a Türkősi-háttetőn keresztül levezett a Garcsin-völgyében. Onnét a Százforintos bércet érintve  Csuklyon csúcsra   érhetünk ki. 1275 m. 
A hajdani Encián turistái, az 1930-as években ezen az útvonalon kirándulgattak ki a Csuklyon csúcs alatt lévő kis kunyhóig, amit melegedőnek neveztek. A kunyhót már rég, hajdanában felgyújtották, viszont betonozott alapja most is látható. Mi a Simakő panzióig mentünk. Oda jött a Mikulás. Mindenkinek hozott ajándékot, még a magyarul beszélő kedves tulajdonos hölgyet is megajándékozta.
Kellemes, de ködös volt az idő. Délutánra a Nap is kisütött. A Kénes – vízesésre – forrásra is lementünk, ahol kevés hó gyönyörködtette a tájat, a medvék jelen létére is volt bizonyíték. A panzió virágokkal szegélyezett eresze alatt ebédeltünk, ahonnét szép kilátás volt a környező hegyekre. Hegyes- hegy,  Fenyős-tető, Mész-tető, Szenes-bérc stb.  
Fotó galéria: