2022 február 18 – 26

A következő túra útvonalát pénteken határozzuk el. A túrát 18-án, vagy 26-án szervezzük meg.   A súlyos járvány miatt, kerüljük a busz-os és a vonat-os kirándulást. Ezek a járművek igénybevételével  a fertőzés lehetséges. A maszk védelme csak mese, de több a semminél. Csak kis létszámmal kirándulunk a közelben. További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon.

 
 
A múltkori túrával kapcsolatban. Chisătoare, jégbefagyott forrás-vízesések.
Ezek a csodálatos forrás-vízesések, Törcsvártól 8 km-re található meg, a (Szoros helység, Cheia) az út jobboldalán  és a völgypatak közvetlen partján. Egy nem túl magas hegyoldal emelkedik fel, amelyben mélyedések, üregek  vannak. A hegyoldalon források sokasága található. Ezekből a forrásokból vízesés formájában csorog le a víz. Ezek a kis vízesések, nyáron nem olyan látványosak, viszont télen, miután lefagynak  látványos, szép képet mutatnak. Sokan jönnek ide csodálni a látványt, fényképezni.
Mi, már a harmadik évben kirándultunk ide télen, megcsodálni ezt a szép látványt. Ehhez hasonló lefagyott vízesést Toplițan, Maroshévízen lehet látni, Brassól-tól 200 km-re. Ott is voltunk, télen-nyáron.
Miután jól kibámultuk magunkat, visszatértünk Törcsvárra. Magyar lángost és kürtöskalácsot uzsonnáztunk. A kastély környékén sétáltunk, a rengeteg bazárok között, ahol tömegesen kínálták a különböző emlék tárgyakat. A bukaresti autók egymást érték, az ország minden részéről érkező autók, hatalmas sorokat alkottak.       
Fotó galéria: