2022 május 4

 
Az következő esős időjárás, és a katolikus ünnepély miatt, túrát legközelebb május 4-én szervezünk. A túra irányát  legközelebb a hét végén közöljük.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
 
 
A múltheti túrával kapcsolatban. Cenk-tető, ANYÁK NAPJA, és a MUNKA ÜNNEPE.        MÁJUS ELSEJÉN, a munka napján. 
Elöljáróban az ÉDESANYÁKAT köszöntjük. 
Május 1-én, a Cenk-tetőn kirándultunk, sétálgattunk. 
Május, szép Napsütéses időben köszöntött be. Úgy határoztunk, hogy a szép időt kihasználva a Cenk-tetőre kiránduljunk. Mivelhogy a majális hónap első napja, nagyon sok kirándulóval találkoztunk. Többek között meglepetés szerűen Gordon Veronikával is találkoztunk. Veronikát  többet nem láttuk. Ő volt az a jó indulatú, Hunyad megyéből származó, magyarul is jól beszélő volt tagunk, aki tudatta, hogy a  Restaurátor raktárban megvan az ÁRPÁD- szobor fejrésze. Segített abba, hogy a brassói magyarság kezébe kerüljön. Az evangélikus templom udvarán szentelték fel. Gordon Veronikának hátat fordítottak, nem akartak többet hallani róla.  Ha Veronika nem szól, akkor még mindig a  raktár pincéjében penészedne az Árpád szobor feje. 
Veronikával elbeszélgettünk. Nagyon kedves volt. 
A Cenk-tetőt, úgy 70 éve járjuk, télen-nyáron. Végig kisértük a hegység történetét. A közel jövőben is, egy évben legalább egyszer a Cenk szépségeit megkeressük, történelmét felidézzük. 
Fotó galéria: