2022. október 8 -9

Október 6- án, a tizenhárom aradi magyar honvédtiszt kivégzésére, 1848-49 emlékezünk meg.  A magyar nép, bárhol éljen a világban, ezt a kegyetlen vérengzést az osztrákok és az oroszok részéről sosem bocsátja meg. A magyar nép sosem ártott az osztrákoknak, oroszoknak, franciáknak, angoloknak, akik lebombázták Brassót.      
2013-ban Sepsiszentgyörgyön tizenhárom kopjafát állítottak fel a hősök emlékére.     
A hétvégi túrát pénteken határozzuk el. 
További részletek az ismert telefonszámon.
 
A múltheti túra. Gura Diham. 
Érdemes volt, hogy tovább halasztottuk a túrát az igazi ősz felé. Kellemes, őszi időben indultunk el Busteni-ből a kis turista vonattal a Szarvas-völgyében a Gura Dihámra. 5 km. 
 Utoljára több mint húsz éve voltunk. Azóta sokat változott a helység. Az utat leaszfaltozták, megtiltották a sátorozást, a panziók egymást érik és rengeteg a turista.
Ez a gyönyörű völgy a Bucsecs-hegység  vonulatát követi : Caraiman – Costila – Moraru – Bucsoiu Mic – Bucsoiu Mare. Ezekre a hegyekre gyönyörű, őszies kilátásban volt részünk. Érdekes volt a Moraru, amit szokatlan oldalról, nem szemből láttunk.  A többi csúcsok is szokatlan formában voltak láthatók.
Több jelzett túrára van lehetőség. Egy párat említünk: a legszebb és a leg nehezebb a sárga csík jelzésen, a Szarvas-völgyből az Omu csúcs. A Dihamra, a kék háromszög jelzés, a Forrás-tisztás 1,5 óra, a piros sáv jelzésen lehet eljutni. Tömegesen mentek errefelé.
Fotó galéria I, kilátás Busteni-ből:             
 
 
Fotó galéria II, Gura Diham: