2022 október 15-16

  dscf9405
A hétvégi túrát az időjárás függvényében határozzuk el.
További részletek az ismert telefonszámon.
Turistáink nem félnek attól, ha estleg egy kissé esős az idő. Viszont a medvéktől igen. A Brassó környéki hegyekben, turista utakon koszálnak a medvék. De az ország többi részében is ez a helyzet. Tudomásunk szerint 10-szer több medve van az országban a megengedettnél. Mindenfelé medve veszély figyelmeztetés van.
A volt kommunista rendszerben nem kellett féljen a lákosság a medvéktől. Ma más a helyzet. Nem kell magyarázat. Egy volt turista társunkat, Virgilt  medve ölte meg, ami Bukarest számlájára írható. Állandó medve támadásról lehet hallani. Megszokták a riasztásokat a medvék, ettől már nem félnek. A kirándulásunk keretén  két alkalommal találkoztunk medvével:
Egy pár évvel ezelőtt, Vád NÁRCIS-MEZŐN. Erdős vidék. Jónak láttuk, hogy szirénázzunk erre egy medve szaladt el közel hozzánk. Még megijedni sem volt időnk.
A tavaly, Szinája környékén nem túl messze az úton három medvét vetünk észre, vissza fordultunk és  futás. 
Egyedül ne merészkedjünk elindulni, legalább három személy az ideális. Legyen nálunk sziréna riasztó és szúrósszagú  spray anti urs.  
 

A múlthéten, a jó idő ellenére sem mentünk kirándulni. A Paprika bolt a Bukarest-úti Református Egyház udvarán  gulyás napot szervezett. Szeretettel volt meghívva minden érdeklődő. Ott voltunk. Délelőtt sokan voltak, ezért délután vetünk részt.   
A jó ízű gulyás a Paprika bolt ajándéka volt amely mellé paprikás-zsíros házi kenyér sem hiányzott, Persze Csiki-sörrel növeltük a hangulatot.        
KÖSZÖNJÜK !
Fotó galéria: