2022 november 12 – 19 

 

A múlthéten. Elöljáróban november 1-én a mindenszentek, napján az elhunyt szeretteinkről emlékeztünk meg. Másnap az elhunytak napján a sírhalmokon gyertyát gyújtottunk és koszorúzással, virág csokorral  és fejhajtással emlékeztünk. 
Minden évben és most is továbbá megemlékeztünk Halász Gyuláról a hajdani BTE megalapítójáról és Székely Géza hajdani BTE turista titkáról. 
 
A következő túrát a hétvégén, vagy rá egy hétre  szervezzük meg.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon.  
 

A múltheti túrával kapcsolatban: BODOLA. 
Az elmúlt évek folyamán sokszor jártunk Bodólán. Felfigyeltünk arra, hogy a település bejáratánál levő vasúti kőhidat, amit négy éve az elárasztott tatrangi víz ledöntötte. Négy évig megszűnt a közlekedés a vasúton. Egy évi nehéz munkával ezt a hidat újra építették, egy erős vas szerkezettel épült hidal. Mos már lehet lehet újra vonattal menni Bodzafordulóra. 
Bodola környéke látványos, hegyek minden irányban, szép kilátás nyílik a Kárpát kanyar hegyeire. A bórvizek földje.
A faluban tett sétánk keretén, meglátogattuk a felújított Béldi Pál- kastélyt.  mellette a az 1770-ben épült katolikus templomot láttuk. Innét nem messze az ellenkező oldalon a Mikes-kastélyt kerestük meg. Egy kis utcában, mindjárt az utca elején egy irányjelző tábla: Mikes-kastély. Egy, kb.2,5 m. magas kapu felé mutat.  A kapu zárva. A kapu mellett a kerítésre felkapaszkodva lestük meg a kastélyt. Nem értjük, ha titkolják akkor miért hirdetik. Úgy tudjuk, hogy a Mikes utódai vissza igényelték a kastélyt. A további sétánk a református templomhoz vezetett egy kiszáradt mély patak medre mellett. Tovább a Bodolán tett sétánk a vasúti állomás.
Fotó galéria: