Daily Archives: March 1, 2017

2017 március 4

A múlt héten megsütöttük a farsangi fánkot, részt vettünk a farsangi mulatságon a Református Egyház szervezésében. Vasárnap 26-án túrát változtattunk és a Hegyes-hegyre kirándultunk.
Március 4-én, szombaton Kázmér napján szervezzük meg az Üveg-völgy és Ördög-szikla túrát. Kiinduló helység a felső Pojána, ahonnét a sárga jelzésen indulunk, amit a Üveg-völgyig követünk. Tovább a kék sáv jelzésen folytatjuk utunkat.
Rossz idő esetén a túrát elhalasszuk.
További részletek és bejelentkezés a 0368/418 901 telefonszámon.
Túravezető: Piszár Károly.
Amint-már jeleztük pénteken farsangi mulatságon vettünk részt a Bukarest úti Református Egyház szervezésében. Amióta a BTE keretén mindenféle mulatság szervezését felfüggesztettük, már hagyománnyá vált, hogy szilveszterezni – farsangozni stb. a Református Egyházhoz megyünk. Jó vidám, civilizált társaság van ott, szépen megterített és virágokkal feldíszített  asztalokkal várnak, amelyről sosem hiányoznak az égő  gyertyák sem. A részvételi díj, szerény.
A múltheti farsangi mulatságon kb. 70-en vettek részt. A jó zene mellett jól szórakoztunk.
Köszönjük szépen a példaképes szervezést.

A múlt heti túrával kapcsolatba.
A múlthéten vasárnap voltunk a Hegyes-hegyen. Gyönyörű időben indultunk el az eljegesedett úton. Nagyon óvatosan kellett lépegessünk, hogy ne essünk orra. Szerencsére mire elértük a hó határt, többet nem kellett csúszkálni, a nem nagy hóba jól tudtunk haladni, közben gyönyörű kilátás volt a Keresztényhavasra és Brassó tömbház rengetegére. Fenn a csúcs közelében  ellenfényben a Százforintos-bérc és a  Csuklyon gömb formájú csúcsa tündököl. Gyönyörű látvány volt. Ezt a tájat szemlélve, akaratlanul a hajdani ENCIÁN jut eszünkbe. A Százforintos-bércen mentek fel a Csuklyon csúcsa  alatt lévő, ahogy ők nevezték MELEGEDŐBE.
A volt ENCIÁN TURISTA EGYESÜLET a brassói magyar turizmusnak egy szép emléke, persze csak annak, aki ezt értékeli. A melegedőt kifosztották – felgyújtották, az egyesületet a kommunisták betiltották.
A Hegyes-hegy déli oldala tejesen hómentes volt. Jól átmelegedett sziklákon napoztunk egy keveset. Egy jó sétában volt részünk a 400 m. szintemelkedésen.
Egy pár fényképet láthatunk a túráról: