2017 augusztus 26

Az augusztus 21-ére szervezett túra tovább halasztódik az esőzés miatt. 
 
 
 
A Magyar nemzeti ünnep megemlékezésével kapcsolatban. 
Augusztus 19-én és 20-án, félretéve  minden programot a Szent István király ünnepségekre figyeltünk. Nemcsak a Brassóban szervezett ünnepségekre figyeltünk, hanem a Duna és az M1 műsorait is követtük az 1000 éves  Magyar nemzeti ünnep alkalmából.
Isten éltesse a több mint 1000 éves MAGYARORSZÁGOT! Megnéztük e két napi ünnepi rendezvényeket, meghallgattuk ünnepi beszédeiket. Mi erdélyi magyarok, akik kiszorultak a MAGYAR HAZÁBÓL, nagy figyelemmel  néztük végig a gyönyörű rendezvényeket a gyönyörű tűzijátékot  és arra gondoltunk, hogy ez nekünk is szól, hiszen Magyarország lehetővé tette, hogy a televizion keresztül bekapcsolódhassunk   a magyarországi  műsorokban. Köszönjük.  
19-én, pénteken részt vettünk az  RMDSZ Brassó megyei szervezete által a Szent István király tiszteletére  szervezett ünnepélyen. A megemlékező szent mise a Brassó-Belvárosi Katolikus Templomban  volt megtartva, majd ökumenikus kenyéráldásr és koszorúzásra került sor a Széchenyi István emléktáblánál, az Áprily Lajos Főgimnázium udvarán. A Brassói Turista Egyesület részéről  Szotyory Mária BTE titkárnő és Sipos Lajos BTE kultúr-felelős koszorúzott és hajtott fejet.   BTE -en kívül még három magyar egyesület tartotta érdemesnek a koszorúzást, vagyis a brassói magyarság jobbika.