2018 január 12

Az 1931 január 7-én,  87 éve alakult  Victoria Sport Club  “ENCIÁN” egyesületre emlékezünk, amely keretén Encián emléktúrát szervezünk a Lempes-várhegyre, vagy a Kőba-völgyében.  
Alapítója Tomcsányi Béla, tiszteletbeli elnöke: Hild János, leánya tanárnő Mária aki két éve hunyt el. Nagy szeretettel méltatta a Brassói Turista Egyesületet.  
Ne felejtsük el, január 12-án, pénteken  Encián emléktúra.   
További részletek és bejelentkezés a 0368/418 901 telefonszámon.
2017 december 27. Karácsonyi túra és Óesztendő búcsúztató. 
Salamon-kő. Salamon király sziklái. Ebbe a szép  szurdok völgyben kirándultunk és búcsúztunk az Óesztendőtől.  Bármerre nézel, minden felé szikla csúcsok magasodnak az ég felé. Nemcsak az a két barlang található, amely mindjárt az utunkba kerül, több barlang is van sziklák rengetegében, magason a sziklák birodalmában. Egy csörgedező patak szeli át a szurdokot,a Köszörű-patak, ahol egy zenélő vízesés-szerű zuhatagot képez. Az egyik barlang nyílásnál, Salamon király “szellemeire” lettünk figyelmesek. Ha figyelmesen nézelődünk, megláthassuk  “Salamon király szikláját a lovával”.
Fotó galéria, Salamon király sziklái.  
2017 december 31. SZILVESZTER. 
Szilveszteri mulatságon vetünk részt a Bukarest-úti Református Egyház szervezése keretén.
Barátságos, tisztelet megadó társasággal szilvesztereztünk. Az egyház szervezői, most is igyekeztek, hogy a résztvevők jól érezzék magukat és megelégedetten üljenek a szépen megterített és díszített asztalokhoz, ahonnét a gyümölccsel megrakott kosárkák kínáltatták magukat.
Már hagyománnyá vált, hogy 24 órakor a SZÉKELY SZILVESZTER keretén a SZÉKELY HIMNUSZT elénekelésével köszöntöttük az ÚJÉVET,  1 órakor a magyarországi testvéreinkre emlékezve a  MAGYAR HIMNUSZ énekelése töltötte ki a templomot.  A tiszteletes úr, mindkét alkalommal szép prédikációval-beszéddel méltatta a két szilveszteri ünnepélyt. 
A kiváló jó magyar zene, amely keretén örökzöld slágerek is megszólaltak nagyon jól szórakoztunk. Köszönjük.
 
2018 január 5. ÚJ ÉV köszöntő.  Január 3-áról halasztottuk el az esős időjárás miatt.
Az ÚJ ÉV köszöntött a Sipoly-völgyében szerveztük meg. 
Szép napsütéses napon indultunk el, jeges-havas időben.  Úgy 12 óra felé egy kissé beborult,  az idő felmelegedett a kis hó elolvadt. Elkészítettük a flekkent, majd pezsgő koccintással KÖSZÖNTÖTTÜK AZ ÚJ ÉVET!  Nem szívesen nézünk vissza az Ó-évre, mert az év folyamán sok kellemetlenségben volt részünk.
Az elmúlt 6 évben a Brassói Turista Egyesület  BTE, egy kellemetlen  korszakon ment keresztül. Állandó feljelentések érték. A cél az egyesület szétverése, megszüntetése  volt.  Ezek a rósz indulatú   feljelentések mind elbuktak, a törvényszék megsemmisítette a feljelentéseket. Ennek a sorozatos  butaságoknak az lett a vége, hogy a nem kívánatos tagok kizáródtak az egyesületből.    
2018-tól kezdődően az egyesület megújulva, a feljelentőktől megtisztulva néz az elkövetkező évek elé. Az egyesületben kevesen maradtunk, de akik maradtak és az újonnan beiratkozott tagok, tisztelet megadó, jó indulatú személyek. 
Éljen a megújult  Brassói Turista Egyesület !                          
Fotó galéria a Sipoly-völgyében.