2017 december 27, 2018 január 3

Emlékezzünk Erzsébet királynő, SISI születésének 180-ik évfordulójára.
1837 december 24. Erzsébet királynőt, nemcsak Magyarországon szerették, hanem Erdély szerte is. Erdély szerte találkozunk SISI emlékekkel. Parkokat neveztek el róla, ami mai napig tanúskodik, gesztenye fákat ültettek emlékére, a gyimesi völgyhídnál  is volt emléke, az alagútnál még  találunk róla emléket, ha jól megkeressük. A helyiek sok érdekes dolgot mondtak el az emlékekről.    Erdélyi városokban, falvakban SISI  szobrokat mai napig is találunk. A fenti képen ábrázolt SISI emlékműt az Ojtozi-szorosban bejáratánál láthassuk. Emléktábla is volt alatta, de azt már rég leverték.
SISI, szerette a természetet, igazi természetjáró volt, amit híres kis versikéje igazol:
“Ha valaha az életben bánatos leszel, mindig menj
ki egy közeli erdőben és minden fában, minden
bokorban, minden növényben és állatban érezni 
fogod Isten jóságát és mindenhatóságát” 
                                                                       SISI
2017 december 27. Szerdán, János napján (Sereg Jánosra emlékezve)  szervezzük a karácsonyi túrát a Salamonkőre. Nem lesz éppen olyan egyszerű túra, az                          Ó-ESZTENDŐTŐL búcsúzunk.  AZ elmúlt esztendőben, sok jó túrában volt részünk. Valami durranni fog? de mi? Bevándorlok? Nem!  A pezsgő, további magyarázatra nincsen szükség. 
2018 január 3.   Az év első  túráján a Sipoly-völgyébe megyünk. Az ÚJ ÉVET köszönjük. 
Valószínű, hogy durrogás, meg sütés is lesz. 
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon.
                                       A múltheti túrával kapcsolatban.
Vasárnap a Mikulás megint megrázta a szakállát. Borus-ködös időben indultunk el a Salamonkő-től  a pojánai úton. Gyengén havazott. A hópelyhek nagysága alig pár milliméter. A köd ellenére kellemes  időben volt részünk. Mindenfelé a behavazott erdők, ami szép látványt mutatott. A Pojánában jobban havazott, de végeredményben csekély hó esett. A ködös időjárás ellenére, sokan mentek – jöttek az úton. A Hosszú-gerincen már sütött,  bort melegített egy   turista csoport. Karácsonyfát is díszítettek. Román, magyar szavakat lehetett hallani, ismerősök is voltak köztük. A karácsonyfa alatt a mi kis csoportunk is készített fényképet.
Hosszú-gerincen nagy köd fogadott, e miatt a Bucsecs hegységet nem láthattuk. A Királykő innét nem látszik, azt rosszul írtuk a múltkori túrában. A Királykőt sokkal feljebbről lehet látni, természetesen, ha nincs köd.       
A havazás birodalmában készült fényképek: