2018 március 24 vagy 25

Az állandó rossz időjárás miatt, nem tervezünk előre túrát. Mivel nem tudhatjuk, hogy a hétvégére milyen idő lesz, ezért a túrát pénteken határozzuk el. Szombaton a József névre hallgató túratársunkat köszöntjük.  Virágvasárnap valószínű, hogy tavaszi virág túrát fogunk  szervezni.  
Részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
 
 
A nemzeti ünnep napján, március 15-én  a szabadságharc hőséről Gábor Áron őrnagy, Kökösön a Feketeügy hídjánál lévő emlékműnél hajtottunk fejet és koszorúztunk. A koszorút Brummer Klára alelnök és Zsigmond Judit tag helyezték el. 
Az ünnepélyt Kökösön a reggeli esős időjárás megzavarta. Csak úgy délfelé jött az idő valamennyire helyre, ezért nagyon kevesen vettek részt a koszorúzáson. Három koszorú került Gábor Áron emlékműve alá. A harmadik koszorú a Brassói Turista Egyesület tiszteletét, részvételét igazolja.
A koszorúzás után felmentünk a kökösi hidra, hiszen ehhez a hídhoz fűződött a szabadságharc. Elképzeltük azt, hogy akkor egy fahíd lehetett itt. A mai betonhíd nagyon rossz állapotban van. A vas korlátok tejesen kivannak rozsdásodva, csodálatos az, hogy még részben a helyén vannak. De nem ez érdekelt minket, elképzeltük a híd környékén támadó, ostromló ellenséges sereget. Most a hídnál nem az ellenséges katonák támadtak, hanem a Feketeügy. A folyó kilépett a medréből és elárasztotta a híd környékét. A megduzzadott folyó majdnem felért a hídig, ami képünkön is látható. Az emlékmű mögött lévő kis halastavat az árvíz nem érte el, mivel egy elég magas gát védi.
Mivel Székelyföldön sokfelé emlékeznek meg a nemzeti ünnepélyekről, ezért úgy határoztunk, hogy minden évben más helyen emlékezünk meg és koszorúzunk.
A közölt fotó galériában a nemzeti ünnepeken készült képeket és 1848-49-es emlékműveket  láthatunk: