2018 március 30, április 3

Március 30-án, pénteken, tavaszi virágtúrát szervezünk a Lempes-hegyre. A tavaly eben az idő periódusban voltunk a lempessi hegyháton, sok szép tavaszi virágokban gyönyörködhetünk.
Túravezető: Brummer Klára.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon.
Április 3-án, húsvét harmadnapján szervezzük a húsvéti túrát a Spirla-völgyében. Szintén tavaszi  virágokat fogunk látni. Ebben a völgyben másféle virágok nyílnak már kora tavasszal,  mint a Lempesen. Főleg hóvirág és a  kikerics, de más tavaszi virágokat is honosak itt. A látványhoz hozzájárul a Királykő behavazott gerince, ami szintén szép természeti látvány.
Túravezető: Szotyory Mária. 
Bejelentkezés a túrára.
Kőrösi Csoma Sándorra emlékezünk, születésének a 234-ik évfordulójára. 1784 március 27. Született Csomakőrösön, elhunyt Dardzsilingben 1842 április 11. 58 éves korában. 
A székely nép büszkesége, hiszen még egy ilyen kiváló magyar ember nem született Erdélyben, de még Magyarországon sem. Az egész életét arra áldozta, hogy a magyarság eredetét kutassa a keleti országokban. A legfőbb érdeme, a tibeti-angol szótár megalkotója. Ami a világ nagy hasznára vált.  
B TE keretén többször látogattunk el Csomakőrösre és minden alkalommal megkoszorúztuk a központban felállított szobrát.