2018 április 8

Az elöljáróban közölt fényképen egy archív fotót láthatunk.
Sajnálatos közlemény, azért sajnálatos, mert tudomásunkra jutott, hogy volt turistatársunk, Domokos Mária március 29-én, 87 éves korában elhunyt. A Brassói Turista Egyesület közösségének a nevében, őszinte részvételünket fejezzük ki a gyászoló családnak. Utolsó útjára elkísértük, sírját megkoszorúztuk. 
Nyugalma legyen csendes, emléke áldott. 
Mária, ami Marikánk Vass Lacihoz hasonlóan szintén természetszerető volt. Mindkét brassói turista egyesületben be volt iratkozva. Számtalan EKE és BTE  túrán vett részt. Barátságos jó indulatú, szerény személyt ismertünk meg benne.
Az 1991-ben alakult EKE, ami 2005-ben a BTE egyesületben ment át, átlagban már életkorukban előre haladott személyek alapították meg. Ezzel bizonyítható az, hogy a mai napig több mint 35 tagunk hunyt el. Nyugodjanak békében! 
A Lempes-hegy. 
A túrával kapcsolatban: Szép időben volt részünk. Mindenki attól félt, hogy nagy sár van a hegy oldalakon,  ez nem tejesedett  be, sárnak nyoma sem volt, viszont helyette a tavaszi virágok tündököltek, azok a virágok, amit a Lempes-hegyen már megszoktunk. Minden hónapban más virágok nyílnak, nem hiába tartják Brassó virágos kertjének, még barlang fülkét is lehet itt találni.
De inkább lássunk egy pár tavaszi virágot.