2018 május 23 – 26

Elöljáróban tudatjuk, hogy Brummer Klára (a BTE egyik alelnöke) édesanyja 87 éves korában elhunyt. A Brassói turista Egyesület közösségének a nevében őszinte részvételünket fejezzük ki  Klárinak és a gyászoló családnak. 
Nyugalma legyen csendes, emléke áldott. 
 
 Az archív fotókon a Rila-hegységben, (Bulgária) készült képeket láthatunk. A csúcs jelző táblát, Musala csúcs, 2925 m.  és csúcs alatt egy befagyott tavat, augusztusban. 
 
 
Áprilisban az Őr-hegyre kellett volna kiránduljunk, de az álladó esőzés miatt a túra elmaradt. Akkor azt határoztuk, hogy a túrát az Őr-hegyre akkor szervezzük újra, amikor virágzik a vadrózsa. 
Május 19-én, pénteken az Őr-hegyre kirándultunk, a vadrózsák már virágzásban pompáztak. Volt amin gyönyörködjünk, gyönyörködtünk is, hiszen minden felé vadrózsák lengették ágait a nagy szélben. Volt ott, rózsaszínű, piros és fehér színű. Az Olt töltésén haladtunk, Vámos-hídjától kiindulva, mindenütt a rózsákkal szegélyezett úton, majd egy szekér úton mentünk ki a hegyre, ahol hajdanában egy megfigyelő emelvény állt, körben a földben ásott rögzítők még megvannak. A  Barabás csúcson a kereszt már nincs meg, viszont a lövész árkok megvannak, itt ütközet volt. Egy rózsákkal szegélyezett úton jöttünk le az Olt partjára.
A nagy szél hatására érdekes felhő alakzatok jelentek meg az égen, ezt is élveztük.    
 A valóságos virágos kertről készült képek: