2019 február 9

Elöljáróban Orbán Balázs, születésének a 190-k évfordulójáról emlékezünk meg. 
1829 február 3-án született Lengyelfalván. Fő munkássága A SZÉKELYFÖLD LEÍRÁSA.   
 
 
 
A  Lempes-hegyre az elmúlt évek folyamán többször látogatunk el, úgy tavasszal – nyáron – ősszel, de télen is.   Főleg az itt nyíló virágok miatt. Egy 2010-ben tett látogatásunk keretén, egy érdekes eseményt figyeltünk meg. Katicabogarak tömeges gyülekezetét.  
Az elmúlt évek során tett kirándulásunkon, figyeltük a helységet, de többet nem láttuk ezt az érdekes jelenséget, de katicabogarat sem lehet látni a Lempesen, többet nem ismétlődött meg, ez a szép látvány.          
  Az archív fotó keretén, a katicabogarak tömeges, érdekes gyülekezetét láthassuk.  
Február 9-én, szombaton, honismereti túrát szervezünk. Olyan túrát akarunk szervezni, amelyen medvéket láthatunk. Tudott dolog, hogy a medve február 2-án nyissa ki a szemét, a hosszú téli szunyókálás után. De hol láthatunk medvéket ? Hol ? a brassói állatkertben. Miután kimedvéztük magunkat, a Czell  tetőre sétálunk ki.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon.
 
A múltkori túrával kapcsolatban.  A Lempes-hegy. 
Szép téli-tavaszias időben indultunk el . Hó csak, itt-ott volt látható az északi oldalakon. Gondoltuk, hogy majd az erdőben fogjuk tapodni a havat, de ott is száraz ösvényt találtunk. Ilyenkor télen is szép a Lempes, különösen szép látványt nyújtanak a körülvevő behavazott hegyek, viszont nem mutattak szép látványt az út mellett eldobált műanyag flakonok, a letépett villany kerítések. Sok turistával találkoztunk, főleg nagy termetű kutyákkal, nem hiányoztak a kerékpárosok, motorosok, futó bolondok, fényképezők stb. Február 2-án jártunk, a medvék napján, viszont medvével nem találkoztunk. De hát, nincs is medve környéken. A baróti hegyek felől jöhetnének, de az Olt elvágja az utukat.
De még volt egy nem mindennapi látványunk: a központ közelében levő kocsmától a busz megállóig az út mindkét oldalán eldobált sörös flakonok kacsingattak ránk, a dugó gyűjtők nagy örömére.
Fotó galéria: