2019 február 17

Technikai okok miatt, hirdetéseinket  pár nap késéssel tudtuk feltölteni a honlapunkra.

 
Február 16, szombat. Szombatra a turistáink több túra javaslatot is ajánlottak. Nem hiába, mivel most virágzik a királyrózsa, ami rendszerint a hó alól bújik ki.  Létrás szakadékban még láthatók az óriás  cseppkő szerű jég szépségek. Még más túrák is vannak javasolva. Azt, hogy végkép hova megyünk túrázni, pénteken döntjük el az időjárás függvényében. Azt is figyelembe kell venni, hogy mindenfelé az utak elvannak jegesedve.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
A múltkori túrákkal kapcsolatban. Medvelesen a brassói állatkertben és a Czell-tetői kilátó. 
Humor : Az állatkert egy szuper hely. Olyan állatokat is lehet látni, amelyek nem is léteznek.
A belépő az állatkertbe 10 lej, nyugdíjasoknak 5 lej.  Ezt az ár kedvezményt a nyugdíjasok nem kapják meg, csak úgy, azonnal. Bizonyítani kell a nyugdíjasságot egy nyugdíjszelvénnyel. Persze, senkinél sem vol nyugdíjszelvény, így aztán megfizettük a 10 lejt, megérte. Hiszen itt egy egész napot ellehet tölteni. Ez az állatkert rengeteg befektetett munka árán jött létre, amit éveken keresztül építettek és még mai napig is építgetik, szépítgetik. Figyelemre érdemes a sok különleges építkezések, a meleg-ház, kilátó, üveg kerítés, falatozó, cukrászda stb.   A látogatók minden igénye biztosítva van.  Nagyon sok gyerekes látogató volt. Mindenkinek ajánljuk, a nyugdíjszelvényt felejtjük otthon, fizessük meg a 10 lejt, megéri.
Mivel február 2-án jött ki a medve a barlangjából,  mindjárt a medvéket kerestük meg. Ők már rég kijöttek a barlangjukból, éppen a reggelire készülődtek, ami nem volt valami gazdag.  A gondozó reggelit, csak úgy bevitte nekik, reggeli után unottan sétálgattak. Az egyik felült egy lesiklóra és onnét szemlélte a látogatókat, hátha bedobnak valami finomságot.
Szeressük ezeket az állatokat, viszont az elszaporodásuk veszélyt okoznak a turizmusra, kirándulókra. A tavaly sok medve támadást jelentettek be,  már bemerészkednek a lakott területekre is. Ne menjünk egyedül gombászni, mert rosszul járhatunk, a medve nagy szeretettel támad a lekuporodott emberre, legyen nálunk védekező eszköz.
Miután búcsút vettünk az állatoktól a Czell-tetőre sétáltunk ki jeges úton. Az út folyamán és a tetőn, de az erdővel borított hegy – magaslatok is szép látványt nyújtottak.
Fotó galéria, állatkert:
 
 
Fotó galéria, Czell-tető: