2019 március 17

Elöljáróban március 8-áról,   a hölgyek Nemzetközi Nőnapjáról emlékezünk meg. 
Ez alkalommal üdvözöljük a hölgy tagjainkat. Mária, Ildikó, Kinga, Lili, Klári, Jutka, Edit, Anna, Ibolya, Aliz,  stb. De egy pár külföldön élő tagjainkat is üdvözöljük, mint például a Magyarországon élő Székely Géza leányát, Tündét, szintén Magyarországon élő Anikót és persze üdvözöljük az Izraelben élő Olgát, aki szorgalmasan tanulmányozza a honlapunkat.
Azokat a hölgyeket is üdvözöljük, akik felkeresik honlapunkat.    
Március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon a Bukarest úti Református Egyház szervezése keretén szervezett nőnapi ünnepélyen vettünk részt.  A szervezők példaképes nőnapi délutánt szerveztek. Nagyon sokan vettek részt, amit a közölt képen is láthatunk. Egy kicsit szűk volt a hely, de jó emberek kis helyen is elférnek, de azt is bizonyítja ez a részvétel, hogy brassói magyarok szívesen  vesznek részt a  nőnapi rendezvényeken.  A bőséges ebéd után, a jó zenére mindenki jól szórakozott.
A március 9-ére, szombatra tervezett virág túrát nem szerveztük meg. A nőnapi ünnepély után, egy kis pihenőre volt szükség, ezért a túrát egy későbbi időpontra halasztottuk, az időjárást is figyelembe véve.
Március 15. A Nemzeti ünnep keretén 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékezünk, Főleg GÁBOR ÁRONRA, aki ma is a székely szabadságharc jelképe. 
                     LESSZ ÁGYÚ !
“Gábor Áron rézágyúja fel van virágozva.
Indulnak már a tüzérek messze a határba. 
Nehéz az ágyú, felszántja a hegyet, völgyet,
Édes rózsám, a hazáért el kell válnom tőled.”
Gábor Áron tüzér parancsnok kökösi szabadságharcban vesztette életét.                                                                        1849 július 2-án. 
Gábor Áron emlékére és tiszteletére Kökösön, közel a szabadságharc helyszínéhez  emlékművet avattak fel. Amelyen ez a felírat olvasható:   
                                            1849 – JULIUS   2-ÁN 
EZEN  A  HELYEN  ÜTKÖZÖTT MEG  A MAROKNYI  HÁROMSZÉKI  NÉPFELKELŐ SEREG
AZ OSZTRÁK  CSÁSZÁRI  ÉS OROSZ CÁRI TÚLERŐVEL.
EBBEN A CSATÁBAN ESETT EL A SZABADSÁGHARC HŐSE
                                       GÁBOR  ÁRON  ŐRNAGY
                                                    1814  –  1849
A  BTE úgy döntött, hogy nem március 15-én, hanem július 2-án, akkor- amikor az évforduló van koszorúzza meg a Gábor Áron emlékművet és hajt fejet.