2019 április 17- 26

Elöljáróban báró  Orbán Balázsra emlékezünk. Elhunyt 129 éve Budapesten.  Szejkefürdőn hantolták el, 1890 április 19-én.  Nyugodjon békében.       Néprajzi gyűjtő, fotográfus, stb.     Fő műve a “Székelyföld leírása”. 
  – Orbán Balázs nemcsak a  Székelyföldet írta le, a Barcaság vidékét is leírta.                              –  Orbán Balázs : A Barczaság mint a Székelyföld kiegészítő része.”
A Barcaságot részletesen írta le, erre bizonyíték az, hogy nyolc füzet leírásában mutatta be a Barcaságot. Az eltelt időben és még napjainkban is látott napvilágot a Barcaság leírása, de  főleg  a csángóföldet és a csángókat részletezi,  olyan részletes leírás nem született, mint amilyent  Orbán Balázs írt.
 
 
Mivel Húsvét közeledik, túrát leghamarabb az ünnep után pénteken szervezünk, 26-án. 
A túra irányát szerdán, 17-én döntjük el. Ezen a napon  a húsvéti flekkent süssük meg.      További részletek és bejelentkezés az  ismert telefonszámon. 
 
 
A múltheti túrával kapcsolatban. A brassói a Noa-tó partján. 
 Noa-tó  Brassóiaknak egy kedvelt kiránduló helye. Szombaton és vasárnap sokan keresik fel. Itt piknikező hely van kiépítve, tűzhelyjel és tetővel ellátott padok várják az érdeklődőket.
Szemerkélő esőben értünk ki a tóhoz, de ez nem nagyon zavarta a turistáinkat. Hiszen a tó  látványa, az úszkáló vadkacsák szép látványa  minden igényt kielégített. A meghívott turistáink közül, csak egy páran nem mertek az esős idő miatt eljönni. A flekken sütés jól  sikerült, felköszöntöttük Piszár Károlyt, majd a koreai vendéglőben koreai kávéval zártuk az esős, de szép napot.
A  tó környékén, a mocsaras erdőben sok virágot fényképeztünk amit a fotó galériában láthatunk.
Fotó galéria: