2019 május 5

Április 26-ára szép, derűs idő köszöntött ránk, ki is használtuk és megszerveztük a Székely tisztás és a Három-fenyő túrát. Viszont május elsejére borús – esős időt jósolnak, ezért a majális túrát elsejéről vasárnapra halasszuk, Anyák napjára. 
ANYÁK NAPJA ALKALMÁBÓL SZERETETTEL ÜDVÖZÖLJÜK AZ ÉDESANYÁKAT !
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
 
 
A Székely-tisztás és a Három fenyő túra.
Elöljáróban, már említettük, hogy pénteken szép – derűs időjárásban volt részünk. Nem most mentünk először erre a szép kiránduló helyre. A legsikeresebb túránk 2013-ban volt. Ugyanebben a hónapban a Bucsecs hegységről jobb fényképet készítettünk. Ezt igazolja az előbbi túránkon feltöltött kép a Moraru szikla csúcsairól.
A hét órakor induló magán vonattal mentünk Predeálig. Az állomásban sorakoztak a taxik. Az 5 km-es utat átlagban könnyű utat,  részben a sárga sáv jelzésen tettük meg. Ahogy felértünk a Három-fenyő  kilátóhoz mindjárt gyönyörködhettük a kőr pannórámában. Sorban, a Predeál hegyei – Bucsecs hegység – az Égetkő-csúcs mögött a Királykő – Keresztényhavas sziklás gerince  és végül a Nagykőhavas volt látható.
A sárga sáv jelzés Predeálról indul. Érinti a Székely-tisztást és a Lovak-gerincén, hegyhátán kilehet érni a Keresztényhavas főgerincére a Három kislány tisztásra. A Nagy-Vángát érintve a Römer házhoz érhetünk. Nehéz túra ! 
A fotó galériában táj szépségeit láthassuk.