2019 június 15 vagy 16

Folyóév március 15-én, arról irtunk, hogy a 1849-es kökösi csatáról akkor emlékezünk meg, amikor a csata lezajlott, vagy-is június 6-án.  A szándékunk az volt, hogy Kökösön a Gábor Áron emlékműnél fejet hajtsunk és az emlékművet koszorúval ékesítjük fel. A rossz – esős időjárás miatt, sajnos  ez elmaradt. 
A napokban, sajnálatos dolog történt az Úz-völgyi, több nemzet katona temetőjében.  Tudott dolog, hogy a kökösi csatában, az oroszok ellen vívott hősi harcban eset el Gábor Áron. Ehhez  hasonló  hősi harc folyt szintén az oroszok ellen az első és a második világháborúban 1944-ben az ÚZ-VÖLGYÉBEN. A völgyben létesített katona temetőben, egy pár év ezelőtt jártunk és fejhajtással emlékeztünk meg az ott nyugvó hősökről.  
Fontosnak tartottuk, hogy e két eseményről megemlékezzünk. 
Ha Pünkösd, akkor a csíksomlyói búcsú járásra emlékezünk. A búcsún nem vettünk részt, de lélekben ott voltunk. 
 
Most virágzik az encián és a turbán liliom.  Kirándulásunk alkalmával, már többször kerestük meg e gyönyörű virágokat. A következő túránk irányát pénteken határozzuk el. Valószínű olyan helyre megyünk, ahol találkozunk ezekkel a virágokkal, de más, most-már nyári virágokat is fogunk látni.  Azért határoztuk 15  vagy 16 – át, mert nem tudjuk, hogy melyik nap lesz szép idő.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon.