2019 december 20

December 20-án, pénteken, tekintettel, hogy korán sötétedik egy rövidebb túrát szervezünk. A túra kiinduló helysége a Botorog-kút. 
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
 
 
A múltkori túrával kapcsolatban. Advent-Mikulás túra. 
Szerdán a MIKULÁS járáskor, a Mikulás mindenkinek hozott ajándékot, a piknikezéshez szükséges finomságokat is elhozta. Jól szórakoztunk. Folytatás képen, a Mikulás túrát szerdán szerveztük meg. Egy könnyű túrát szerveztünk, a Sipoly-völgyéből  Csiporkára kapaszkodtunk fel. Nagyon szeressük ezt a helyet, mivel mindenfelé szép kilátás van a környékre.
Szép napsütéses, késő őszi és kora téli  időben volt részünk. Mintha, nem is a tél jönne, a közelgő karácsonyra gondolva, hanem inkább a húsvét.  Szokatlanul meleg volt.  Megcsodáltuk a Nagykőhavas  –  Keresztényhavas  behavazott szikláit. Nagy figyelemmel tanulmányoztuk a Kőbába sziklája alatti jól kivehető katlant, amit a fenti képen is láthatunk. A majdnem kör alakú gerincen, bal oldalt a Medvekapu sziklája létható, jobb oldalt, ugyan nem látható  Szikla-sor húzódik. A Kőbába sziklája  alatti nagy mélység, ugyan nem látható, de lehet érezni.
Bár merre néztünk, mindenfelé a gyenge, őszi napsütésben az alvó természet, a lomb-nélkül maradt fákat és a zöldben pompázó fenyőfákat láthattuk. Sajnos azt is szomorúan  láttuk, hogy a    fagyöngyért a vandál turisták mindenfelé nagy pusztítást végeztek. Mindenfelé levágott fenyőfa ágak hevertek a földön. De, inkább beszéljenek a képek.
Fotó galéria: