2020 január 11 – 15

A következő túrát január 11-én, vagy 15-én  szervezzük az időjárástól függően.  A túra keretén az 1931 január 7-én alakult Encián Turista Egyesületre emlékezünk a Pojánába. Itt építettek ugró sáncot a Tejbarlang alatt a hegyoldalban. Az ugrósánc sokáig megvolt. Az ugrósánc környékére járt Szepi bácsi síelni.
Nagy hideg esetén a túrát egy héttel elhalasszuk. 
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
 
 
A múltkori túrákkal kapcsolatban:
— Karácsonyi túra a Sipoly-völgyében.
— Szilveszteri mulatság.
— Újévi köszöntő.
 
karácsonyi túra. A túra keretén, szép télies időben a Sipoly-völgyéből kimásztunk az ismerősünk által épített kunyhóhoz. A kunyhó közelében egy kis fenyőfát díszítettünk fel. Majd pezsgőt bontottunk és baráti koccintással búcsúztunk az Ó-esztendőtől.
Fotó galéria:
 
A szilveszteri mulatság. Már, hagyománnyá vált, a  szilveszteri mulatságot a Bukarest úti Református Egyház által  szervezett szilveszteri mulatságon vettünk részt. A szervezők most is szépen megterített asztalokkal vártak. A résztvevőket, akiket már ismertünk szeretettel üdvözöltük. Nem volt zsúfoltság, ezért kellemessé vált a mulatság, amit a jó zenének is köszönhetünk, főleg örökzöld slágereket szólaltattak meg. A zene szünetekben a jókedvű, vidám énekesek énekeltek  nagy vidámságban versenyt. Zene közben, néha egy éles, dupla füttyentés is elhangzott. Nem értettük, hogy ez mire volt jó? Mivel a hölgyek összerezzentek. 12 órakor elénekeltük a Székely himnuszt, majd az Újévet köszöntöttük pezsgő koccintással. 
1 órakor a magyar Újévet köszöntöttük és a magyar himnuszt énekeltük el: ISTEN ÁLD MEG A MAGYART…  Mindkét Újéven Bálint tiszteletes úr szép köszöntő beszéddel méltatta az Újévet, utolsó szavai a résztvevők felé: MINDENKI MARADJON MEG MAGYARNAK ! ÚGY LEGYEN !
Egy nemvárt, kellemes találkozó is volt. Találkoztunk Römer Misivel  akivel körülbelül 72 éve Türkös Ferenc utcában az evangélikus iskolában osztálytársak voltunk. Az iskolában még tanították a hittant. A református gyerekek hittan órára kijártak ebben a kis, Bukarest úti református templomban. Négy elemi volt, mivel kevés volt a gyerek, az első és a második osztály egybe volt.  Felidéztük egyes volt osztálytársunkat: Szotyory György, Szikszai Zoltán, Römer Misi, Pilman Udo, Nagy Csaba, Szabó György, Muszkálu György, Acél Ferenc, Szonda Zoltán. Áros Ibolya, Áros Magda, Demel Viktoria, Vajda Irén, Szabó Gizella stb.
Az igazgató Bálint, a tanítónő Jolánka néni. 
Az udvaron három mély bombagödör tátogott, abban játszottunk, csúszkáltunk.
Fotó galéria:
 
Újévi köszöntő. Ahogy már megszoktuk a Salamon-kőnél találkoztunk. Igazi szép téli napsütéses időben. A  szoroson átfolyó patakban szép jégképződményekben gyönyörködtünk.   Elég jó nagy hóban  és jeges úton kisétáltunk a legfelső asztalokhoz. Ahol kellemesen sütőt a Nap. Egy pár perc múlva színes cinegék szálltak le az asztalunkra. Minden irányból repültek felénk. Hangos csipogással köszöntöttek és adták tudtunkra, hogy éhesek, megetettük.  Az Új esztendőt pezsgőzéssel köszöntöttük. Mivel szép napsütéses idő volt nagyon sok kiránduló gyerekekkel  sétált, szánkázott, énekelést, hangoskodás nem volt, részeg embert nem láttunk. Akikkel találkoztunk mindenki köszönt és Boldog Újévet kívánt.
Fotó galéria: