2020 január 24

A következő túrát január 24-án szervezzük, pénteken. 
A honismereti túra keretén Maroshévízre kirándulunk. A jégbefagyót vízesést látogassuk meg.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon, amit a kapcsolat közleményben találunk meg.
A múltkori túrákkal kapcsolatban:
BTE elnöke a hétvégén, egy kis társasággal Norvégiában látogatott. A gyönyörű környezetű Alesund kikötővárost és környékét látogatta meg. Ez egy gyönyörű ország. A tavak százai ékeskednek a városok között.  A hegyek, völgyek, tavak elbűvölik az ide  látogató turistákat. Az elnök sok fényképet készített a repülőn és a városban.  Egy pár képet láthatunk a fotó galériában:
Fotó galéria:
 
 
ENCIÁN túra a Pojánában. 
A hétvégén az ENCIÁN TURISTA EGYESÜLET emlékére a Pojánában kirándultunk.
A hajdani, ma korszerűsített úton mentünk fel. Valószínű, hogy ezen az úton járhattak az ENCIÁN turistái is. A turisták egy terepjáró kamiont is ( hátsó négy kerék meghajtású ) igényben vehettek.
Hajdanában, a Pojánában két úton lehetett feljutni. A régi, autóval is járható úton és a Salamon-kőtől az erdei úton. Ahogy már említettük, mi az előbbit választottuk.
Havas, meleg napsütéses idő fogadott a Pojánában, ahonnét szép kilátás van a Királykőre, Bucsecs-hegységre és természetesen a Keresztényhavasra.         
Az elmúlt héten, Brassóban a nagy hideg és a mindennapi köd hatására látványos, gyönyörű zuzmókkal ékeskedtek a fák, főleg a fenyőfák. Fenn a Pojánában a meleg, napsütéses idő hatására, érdekes hó-kristályokat lehetett megfigyelni.          
Fotó galéria: