2020 november 27 vagy 28

November 27 én vagy 28-ára tervezett túra szervezésében figyelembe vesszük az időjárást és a veszélyes világjárvány  alakulását.  A következő túrákat, ahogy a multkori túrákat is, csak nagyon kis létszámmal szervezzük, maszkban. A túra irányát telefonon határozzuk el.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
 
A múltkori túrával kapcsolatban: Bucsecs-hegység, Jepii Mici és a Habos völgy.
Valójában a túrát 20 án, pénteken kellett volna megtartjuk, de rossz időjárás miatt vasárnapra halasztottuk. Sajnos le havazott, ez befolyásolta a Habos völgy túrát.
Reggeli vonattal indultunk, nagy ködben Brassóból. Derestyétől  tovább hüvös, de napsütéses időben volt részünk. Predeálon és Azugában nagy hó, viszont Busten  hómentes. A Bucsecs hegységben keveset havazott, ami látványosá tette, de a csúcsokat körülvevő felhők is látványosak voltak.
Úti célunk, a Habos völgy volt, ami Jepii Mici völgyből ágazik ki. Ennek a magas völgynek az a szépsége, hogy több zuhatag szerű vízesést lehet látni. A Habos völgy felé a kiágazás nagyon meredek hegyoldalon kezdődött, ahol a víz befogó hatalmas létesítmény van.   A lehulló levelekre esett kis hó nagyon csúszóssá tette a meredek hegyoldalt, ezért nem mentünk fel, majd áprilisban szevezzüj újra. A ezt a magas  völgyet 20 perc alatt értük volna el. Kárpótolt az említett völgy szépségei, és a völgyből látható  havas, napsütéses  hegycsúcsok látványosságai.
A völgyből szép kilátás nyílik a Báj-havas felé, behavazva, csillogva szép látványt mutatott.     
A teleferik állomástól három jelzett út vezet a Bucsecs-hegységben:
Kék kereszt, a Jepii Mici völgyön keresztül a Caraimánt érintve, majd a Bábelere feljutva az Omu csúcsra érhetünk. Ez egy nehéz út, de a legszebb, nyáron eső mentes időben kell elindulni. 
Kék háromszög, a Jepii Mari , ez is elég nehéz út, a gerincre vezet a Piatra Arsa csúcs közelében. 
Piros pont, ezen a jelzésen 1 óra alatt az Üvöltő vízesésre érhetünk. Ez a legnagyobb és legszebb vízesés, átlagban könnyű túra, sokan járják.        
Fotó galéria: