2021 április 24 – György napja

 

Április 22 én a Föld napjáról emlékezünk meg. 
Folyóhó április 24-én a Györgyöket köszöntjük.
Még nem döntöttük el, hogy a következő túrát szombaton, György napján, vagy a következő nap, vasárnap tartjuk meg. Pénteken határozunk a túra irányáról.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
A múltheti túrával kapcsolatban: Lempes-hegy. 
Lempes-hegyet több irányból lehet megközelíteni: Barcaszentpéterről, Szászhermányról és Botfaluról. A legtöbben az első két faluból közelítik meg, sokan gyalog mennek ki. A járvány miatt a busz járatokat ezekben a falvakban, minden két órára csökkentették le. Kb.három járat van: 8 – 10 – és 12 órakor. A visszajövés bizonytalan. Gyalog, vagy taxival.
Lempes-hegyen arra számítottunk, hogy a nagy havazás és a kitartó esőzések miatt nagy sárban kell majd taposni, sárnak nyoma sem volt.  Reggel egy kicsit hűvös-felhős idő, délután kellemes meleg.
Mivel virág túráról volt szó, majdnem mindenkinek volt mivel fényképezen. Sok turistával találkoztunk, sokan fényképezték a virágokat.
Pompáztak a márciusi és az áprilisi virágok. A hérics és a kökörcsin főleg a domb oldalakon, az erdős részekben virág szőnyegeket alkottak a különböző tavaszi virágok.
Megjegyezzük, hogy ezelőtt 20-25 éve a domb oldalakon a sárga hérics tömegesen virágozott, most alig lehetett látni egy pár szálat. Még az is emlékeztet, hogy akkor a legeltetés nem volt tilos és volt virág, most a legeltetés tilos, nincs virág ?
Egész őszig minden hónapban más és más virágok gyönyörködtetik magukat. Ősszel különböző gombák. Ezért minden hónapban érdemes egyszer a Lempes-hegyet megkeresni.
Szentpéter szász evangélikus templom tornyát szépen felújították, a galériában láthassuk.
Fotó galéria: