2021 április 17

Őszinte tisztelettel, szeretettel a csernátfalusi  Haszmann Pál Múzeum helytörténész Haszmann Pál – Péter halála emléke előtt, kegyelettel hajtanak fejet, Brassóból Szotyory György, Szotyory Lehel és Szotyory Kálmán-György és családjaik. 
Emléke legyen áldott, pihenése csendes !   
1944 április 16.  77 éve bombázták le Brassót, aljas módon az amerikaiak, a románok szent húsvét napján.  A bombázással kapcsolatos  részletes leírást a Brassói Turista Egyesület honlapján találunk: Brassó  – hajdanában és ma cím alatt. 
Brassó bombázásáról megemlékezett Dr. Bencze Mihály tanár is. Részletes leírást a Brassói Lapokban közölt.  A BTE honlapján közétett közleményből átvette a Türkös Ferenc, ma Paltinis utcában lévő evangélikus iskola elleni bomba támadást, továbbá az utca lakóinak menekülését Zajzonba. A majdnem szóról-szóra átvet közlemény közlésére nem kért jóváhagyást ?  Az interneten megjelent közlemények szerzői védettség alatt vannak.
 
Az április 10 – ére szervezett húsvéti flekken sütést a közbejött esemény miatt,  elhalasztottuk május elsejére, vagy román húsvétra. 
Szombaton a Lempesre kirándulunk, nem Barcaszentpéterről, hanem Szászhermányról. 
További részletek és bejelentkezés az  ismert telefonszámon. 
 
A múltheti túrával kapcsolatban. Cenk alatti sétány – Salamonkő sziklái. 
Az elhalasztott túra helyett a Cenkre akartunk kimászni, viszont a múlthét végén esett nagy hó következtében a Cenkre vezető utakat kidőlt fák tették járhatatlanná. Ezért úgy döntöttünk, hogy a felvonóval megyünk fel. Ott tudtuk meg, hogy csak két hetenként üzemel a felvonó. A cenkalatti sétányon  tovább mentünk, közben a gyönyörűen kibontakozó várost nézegettük és  Salamonkőig mentünk. Az erdőben mindenfelé sok kidőlt fákat látunk. Kellemes szép meleg időben volt részünk. A Salamonkő szikláiról elolvadt a hó, csak az árnyékos oldalakon láttunk havat.  Barátaink, rokonaink, ismerőseink betegetek meg a járványban. Mivel még mindig tomból a járvány, ezért csak kis létszámmal kirándulunk a környéken.            
Fotó galéria: