2021 május 12 – 15

A következő szombaton és vasárnap a közbejöt esemény miatt, nem szervezünk túrát. Legközelebb a jövőhéten, a szerdai túra kiinduló helysége Barca-Rozsnyó.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 

img_9545
A múltkori túrával kapcsolatban: Vámosídpuszta – Olt folyó – Veczer-szikla.  
Május elsején, a munka napján az Olt-folyó mentén kirándultunk, a Vámoshídpuszta  helységtől kiindulva. Veczer-szikla alatt telepedtünk le. Ahol sütésre alkalmas, kövekkel körülvett tűzhelyeket találtunk. A közeli falvak lakóinak kedvenc kiránduló helye.  A szikla mélyén résbarlang rejtőzik.  Orbán Balázs leírása szerint, hajdanában rablóbanda e szikla barlangban rejtegette kincseit. Legenda is létezik a szikláról, amely szerint  Rózsa Sándor betyáról van szó. Tudomásunk szerint, itt nem járt Rózsa Sándor.    Jelen pillanatban a barlangot denevérek lakják. A szikla környékén, május végén a hegyoldalakat tömegesen  pompázik az árvalányhaj.  A sziklától tovább menve, szekér úton Erősdre, még tovább menve, aszfaltozott úton, a Csókás alatt elhaladva Árapatakra érünk. 
Kellemes meleg idő volt. Igaz, egy kissé beborul, csepegni kezdet az eső, miután felvettük az esőköpenyeket, az eső azonnal elállt. Esőköpenyeket le. Újra csepegni kezdett, a köpenyeket    fel, azonnal elállt az eső és Brassó felé húzódott, kitisztult, végre. A munka világnapjára, anyák- napjára és a holnapi román húsvét ünnepélyére flekken sütéssel emlékeztünk meg.
Fotó galéria: