2022 július 8 – 10

 

 
A következő túra időpontját a hétvégén határozzuk el az időjárás függvényében. Erre azért van szükség, mert minden felölről zivataros esőzéseket jelentenek.
További részletek és bejelentkezés az ismert telefonszámon. 
A múltkori túrával kapcsolatban : Felsőporumbák, Tündérek-völgye. 
A Brassótól 105 km. re levő Alsóborumbákról indultunk a kék háromszög jelzésen a Fogarasi-havasok, pontosabban az 1546 m. – levő  Negoiu turistaszálló felé. A 16 km. megtétele után, ami autóval is járható, az erdőn keresztül még két órát kell kapaszkodni a szállóig. Az út nem nehéz, télen is járható.
De mi csak 8 km. mentünk a Tündérek-völgyében, a tündérek kastélyáig. Egy érdekes, gyönyörű, különleges  építmény, nagyon rá illik a tündérek elnevezés. Azt mondják róla, hogy Hófehérke is megirigyelné. 
A különleges kastély udvarán, a Râul Mare patak mellett, az árnyékos, erdős részekben több teraszt létesítettek a látógató vendégek részére, ahol többféle enni és innivalót szolgáltak fel.
A jó időnek és a nem túl nagy melegnek nagyon sok látogatója volt a kastélynak.
Miután mindent megnéztünk, a következő megálló Fogaras volt.
 A város ékessége az ortodox hatalmas  arany-kupolás templom. Miután megcsodáltuk ezt a hatalmas templomot,  Fogaras várát jártuk körbe. A templomot a vár minden szögletétől lehetett látni. Természetesen a vár hidján átmenve léptünk be a várban. Volt mit látni.   
Fotó galéria, I. a Tündérek kastélya:
 
 
Fotó galéria, II.  Az Arany-templom és Fogaras vára: