2022 július – augusztus

A tartós nagy meleg miatt, túrát legközelebb csak augusztusban szervezünk.   
A túrák időpontját, mindig a hétvégén határozzuk el a javaslatok és az időjárás függvényébe.  
Részletek – javaslatok az ismert telefonszámon. 
 
 
A múltkori túrával kapcsolatban: Azuga – Báj-hegység. A Cazacu csúcs alatt. 
A nagy meleg ellenére elhatároztuk, hogy a Báj-hegység szépségeit keressük meg. Mivel a meleg miatt nem volt kedvünk hegyet mászni, a gondolával mentünk fel Azugából a Cazacu csúcs alatti hegyvidékre. Szép kilátás nyílik minden irányban. Főleg a Búcsecs-hegység a fő látványosság. A Báj-hegység  nagy kiterjedésű. A Prahova völgye mentén, sok km. keresztül Posadanal ér véget. Legmagasabb csúcsa a Rósz-völgy közelében a Baiul Mare 1895 m. Minden részét bejártuk a hegységnek, főleg  Bușten felől.
De térjünk vissza a Búcsecs-hegységhez. A gondolától egy pár lépésre az egész hegység vonulata tündököl. A hegység három fő csúcsával vagyunk szemben: Caraiman – Coștila – Moraru csúcsok.  A hegységnek állítólag van egy titkos barlangja a Coștila csúcs sziklás hegy mélyében.
Igy emlékeznek meg róla:
A Búcsecs-Hegység rejtéje. Egy ős, fejlett civilizáció nyomai. 
Érdekes közlemények jelentek meg róla az interneten, magyarul.
Egy másik érdekesség: 
Jól belehetett látni a Szarvas-völgyét, ami az Omu-csúcsra vezet. A csúcson lévő  turista ház is látszik a homályban. A Moraru szikla csúcsai  alatt, a völgyben, jobb oldalt, elég magason egy érdekes, látványos, valószínű barlang bejárata látszik.
Fotó galéria: