2014 november 8

8-án, a szombati túránk Ürmösröl indul. Ürmösön megkeressük az őslénytani védett területet. Az Olt bal partján a patak mellett találjuk meg, a központól kb. fél km-re az utolsó házak közelében. A védett kövület-fauna a  kréta korú, márgaöszletben található. Szürke, zöld kövületek. A kövület lelő helyet 1954-ben, 4 hektáron védetté nyilvánították.
2 órai járatra, újabb figyelemre méltó sziklákat (Ágaskő) találunk, amit Orbán Balázs is megkeresett, igaz Ő az Olt szorosból a Szökőpatakot követve ment fel a sziklához.
Találkozunk a nagy állomáson 5 óra 50 perckor és 6 óra 20 perckor induló segesvári vonattal megyünk Ürmösig, jegyeket oda-vissza vegyük meg.
Túravezető: Bölöni Kelemen Mihály
Halottak napján megemlékeztünk : 
A hajdani BTE elnökéről: Halász Gyuláról, a nagykőhavasi menedékház tervezőjéről: Halász Kálmán építész mérnökről, Székely Géza turista titkárról, Förster Balázs a BTE és Encián vezető személyről és nejéről Arankáról, Szotyory Kálmánról és nejéről Máriáról, Szabó Jánosról és nejéről Szinéről. Valamennyien a hajdani BTE tagjai voltak. Továbbá megemlékeztünk az Encián volt elnökéről Hild Jánosról és lányáról Máriáról,  Apáthy Géza költőről – kinek az újonnan alakult BTE elvállalta sírjának gondozását.
Sírjukra virágot helyeztünk, megkoszorúztuk és gyertyát gyújtottunk.